MET FOTO’SPresentatrice Linda de Mol (58) heeft onlangs afscheid moeten nemen van haar geliefde labrador Beer. Ook haar dochter Noa Vahle (23), die met de viervoeter opgroeide, is in rouw.

‘Dag lieve Beer’, schrijft Talpa-sportverslaggever Vahle bij een reeks foto’s van de hond, waaronder een kiekje waarop ze hem als klein meisje knuffelt. ‘Mis je, mattie.’ Het is niet duidelijk hoe oud de hond geworden is.

De Mol stond in 2020 nog samen met haar huisdier op de cover van haar tijdschrift. Beer betekende veel voor de SBS 6-ster. ‘Hondenbezitters zijn gelukkiger en leven langer, las ik laatst, en dat geloof ik meteen’, schreef ze in haar editorial.

‘Los van het wandelen en de frisse lucht moet je wel happy worden van de onvoorwaardelijke liefde en gezelligheid die een hond je geeft’, vervolgde ze. ‘Ze voelen het als je niet lekker in je vel zit en komen je dan met die grote kop op je schoot troostend aankijken of gaan op je voeten liggen. En altijd zijn ze uitzinnig van blijdschap als je thuiskomt.’


Dieptepunt
Huisdieren zijn voor Linda – net als voor veel mensen – een soort kinderen. Dat bleek wel toen in 2019 haar andere labrador Teddy (13) doodging. Samen met Beer vormde hij het onafscheidelijke duo Teddy en Beer. De overgebleven hond was een week van slag, merkte Linda destijds.

De Mol kreeg het te kwaad toen ze bij Ladies night een filmpje liet zien van Teddy als pup met een nog kleine Noa. Zijn dood was het dieptepunt van haar jaar, zei ze. ,,Zo’n ontzettend lieve hond. We waren er zo gek op met zijn allen. Dat moment dat hij een spuitje krijgt… Dat was mijn persoonlijke dieptepunt.’’

Vrienden en collega’s steken Noa onder haar Instagram-post een hart onder de riem. ‘Sterkte Noa. Het is altijd zo’n gemis’, schrijft Leonie ter Braak. Ook onder anderen Patty Brard, Jada Borsato en Bridget Maasland wensen haar kracht toe.

Bron: