Resten van de vermiste Franse peuter Émile zijn zaterdag gevonden in de buurt van Haut-Vernet, de plek waar het 2,5 jarige jongetje acht maanden geleden verdween. Dna-testen bevestigen dat de gevonden botten van de peuter zijn.

De kleine Émile verdween op 8 juli toen hij aan het spelen was in de tuin van zijn grootouders in Le Vernet, een gehucht met zo’n 125 inwoners in het zuidoosten van Frankrijk. Hij nam vermoedelijk zelf de benen. ,,De familie maakte zich klaar om het huis te verlaten voor een uitstapje. Hij maakte van dit vluchtige moment van onoplettendheid gebruik om te vertrekken”, zei burgemeester François Balique twee dagen later op de Franse televisie. ,,Zijn grootouders realiseerden zich dat hij er niet meer was toen ze hem in de auto wilden zetten.”

Twee buren zouden de peuter rond 17.00 uur nog hebben gezien. Sindsdien ontbrak elk spoor van de jongen. Er liep al maanden een onderzoek naar zijn verdwijning, maar zonder grote doorbraken.

Wandelaar

Volgens de Franse nieuwszender BFMTV vond een wandelaar zaterdagmiddag een schedel en botten, die na onderzoek van het vermiste jongetje blijken te zijn. De botten zullen nu verder onderzocht worden door de forensische wetenschappelijke afdeling van de Nationale Gendarmerie (Ircgn). Ook de omgeving waar de beenderen zijn gevonden zal nu minutieus uitgekamd worden.

Bron: