Leontine heeft een moeilijke periode achter de rug. Afgelopen winter ging het zelfs zó slecht met haar, dat ze mentale hulp zocht. Ze vreesde dezelfde ziekte te hebben als haar moeder, die in 2017 is overleden.

De scheiding met Marco Borsato en de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland hebben er bij Leontine flink ingehakt. Afgelopen winter zat ze in een moeilijke en donkere periode, vertelt ze in gesprek met weekblad Story.

Angst

,,Er kwam toen veel bij mij binnen. De scheiding, het gemis van mijn gezin”, vertelt Leontine. Het liefst wilde ze zich verstoppen. ,,Ik vond het lastig om het leven ineens alleen te moeten doen en ik had angsten over de toekomst.”

Dezelfde ziekte

Het ging zelfs zo slecht met haar, dat ze mentale hulp zocht. ,,Toen ben ik naar de huisarts gegaan, heb ik hormoonpillen gekregen en heb ik ook mentale hulp gezocht”, legt ze uit. Leontine was haar positiviteit kwijt en vreesde dezelfde ziekte te hebben als haar moeder had. Haar moeder Ria overleed in mei 2017, zes jaar nadat ze een hersenbloeding had gehad. Dat Ria met meer problemen kampte, heeft Leontine nooit eerder verteld. Tot nu. ,,Ik heb dit nooit eerder verteld. Mijn moeder was manisch-depressief, bipolair. Daarmee werd ze pas op mijn achttiende gediagnostiseerd, maar daarvoor was de ziekte er al. Ze is ook opgenomen geweest.”

Negatief

Leontine was bang dat ze met hetzelfde kampte. ,,Die angst kwam zeker naar boven. Als je in zo’n zware, zwarte periode zit, zijn al je gedachten negatief en denk je dat je de enige bent die zich zo voelt.”

Weer samen met John Huiberts?

Vorig jaar zomer kreeg Leontine een relatie met John Huiberts, maar de relatie hield niet lang stand. In februari bevestigden de twee uit elkaar te zijn. Toch gaan er inmiddels weer geruchten rond dat Leontine en John weer samen zijn. ,,Ik heb besloten dat ik daar niks meer over ga zeggen”, zegt Leontine daarover in Story. ,,Voor mij is het nu in ieder geval het belangrijkste om de focus op mezelf te hebben.”

Bron: