Op zoek gaan naar de liefde van je leven is een lastige taak. Soms kan het zelfs zo moeilijk zijn dat men hulp nodig heeft van een tv-programma.

Helaas gaat het niet altijd zoals gepland en blijft de romantische klik uit. Dit lijkt ook het geval te zijn voor dit stel dat meedeed aan het programma Lang Leve de Liefde.

Om een romantische klik te krijgen, is het belangrijk om elkaar goed te leren kennen.

Soms is er sprake van liefde op het eerste gezicht, maar het kan uiteindelijk toch afketsen op andere factoren.

Voor de ene persoon kan de woonplaats bijvoorbeeld belangrijk zijn, terwijl de ander juist geïnteresseerd is in iemands innerlijk.

Om elkaar beter te leren kennen, is communicatie essentieel. In Lang Leve de Liefde krijgen de deelnemers vaak niet veel tijd om met elkaar te praten, waardoor er regelmatig gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde vragenpotje.

Hierin zitten vragen die als gespreksonderwerp kunnen dienen. Zo kan het programma niet stilvallen en kunnen de deelnemers elkaar beter leren kennen.

De vraag die Michael krijgt luidt als volgt: “Zou je liever een liefdesbriefje in je zak vinden of een p!kante foto ontvangen?”.

Hoewel de meeste mannen waarschijnlijk voor de p!kante foto zouden kiezen, kiest Michael voor het liefdesbriefje. Een prima antwoord, zou je denken. Echter, de vrouw met wie hij het gesprek voert, lijkt een ander antwoord te willen horen.

Ze suggereert dat ze het briefje dan wel in zijn broodtrommel kan stoppen. Dit terwijl Michael het toch echt over een lief briefje in zijn zak had.

Ze laat hem niet reageren en zegt: “Ik heb alles voor mijn vent over, maar ik ga geen brood smeren. Rot op!”.

Michael staat erbij en kijkt ernaar… het lijkt erop dat er geen sprake zal zijn van een romantische klik tussen deze twee.

Het vinden van de ware liefde is niet gemakkelijk en soms zijn er gewoon geen romantische gevoelens tussen twee mensen.

Het is belangrijk om open te staan voor verschillende aspecten van een potentiële partner en om te communiceren om elkaar beter te leren kennen.

Helaas is er soms toch geen sprake van een klik en lijkt het alsof dat het geval is voor dit stel dat deelnam aan Lang Leve de Liefde.

Bron: