John van ’t Schip heeft met het trainerschap van Ajax de wens van zijn overleden vrouw Daniëlle vervult. ,,Het was haar vurige wens dat ik weer aan de slag ga.”

John maakt het seizoen af als interim-coach van Ajax, zo heeft de club bevestigd. Vandaag is John al begonnen aan zijn eerste werkdag. Hoewel hij momenteel door een loodzware periode gaat omdat zijn vrouw Daniëlle is overleden, aarzelde hij geen moment om bij Ajax aan de slag te gaan.

Daniëlle

,,Ik heb daar op een heel goede manier met mijn vrouw over gecommuniceerd”, vertelt John in gesprek met de Telegraaf. ,,En zij is degene geweest die zei: ’John, dit zijn momenten en kansen die je moet pakken. Het is in het rouwproces goed voor jou om je volledig te kunnen geven. Anders zit je thuis. Word je daar beter van?’ We hebben daar heel bewust over gesproken.”

Vurige wens

Volgens John was het zelfs de ‘vurige wens’ van Daniëlle. ,,Vandaar dat ik al rond was over de eerste functie. En over het trainerschap hebben we het óók nog gehad. Wat ik zou doen áls Ajax me zou vragen erin te stappen. Ze krijgt mijn aanstelling helaas niet meer mee, maar misschien heeft ze er van bovenaf nog een grote rol in gehad. Dat geloof ik vast.”

‘Wat was je sterk’

Daniëlle overleed op 10 oktober op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van endeldarmkanker. Bekend en onbekend Nederland leeft mee. ,,Lieve Daan, alleen maar liefde en warmte straalde je uit, en die warmte heb je doorgegeven aan zoveel mensen, zoveel harten gevuld. Lieve mooie bijzondere Daan, wat zal je gemist worden. Alle liefde en sterkte voor John en de kinderen en alle andere familie en naasten. Only love”, reageerde Quinty Trustfull onder de Instagram post. En een ander schreef: ,,Wat een verschrikkelijk nieuws. Wat was je sterk, en wat straalde je veel kracht uit. Diep, diep respect voor jou. Ik wens het gezin, familie en allen die haar lief hadden ongelofelijk veel sterkte en kracht toe. Lieve Danielle rust zacht.”

Bron: