Lang voordat koningin Máxima koning Willem-Alexander ontmoette, beleefde ze een jeugdige romance met de Argentijnse architect Pablo Jendretzki. En wat blijkt? Máxima heeft nog stééds contact met haar ex. Weet Willem-Alexander dit?

In de zomer van 1995 verhuisde de 24-jarige Máxima naar New York om carrière te maken in de financiële wereld. Toen ze aankwam, ontmoette ze al snel Pablo Jendretzki, een Argentijnse architect die een masteropleiding in New York had afgerond. Máxima viel als een blok voor hem.

Verliefd

Pablo was op dat moment al een bekend figuur en stelde Máxima voor aan allerlei mensen. ,,Pablo was een sociale vlinder. Hij was altijd bij alle belangrijke sociale evenementen, hij miste er nooit een”, schreef auteur Rodolfo Vera Calderón in de biografie ‘Máxima: de wording van een koningin’.

Pablo en Máxima waren smoorverliefd. Ze pasten bij elkaar en Pablo nam haar dan ook graag mee naar evenementen, omdat ze zo spraakzaam was en altijd in het middelpunt van de belangstelling stond. Toch strandde de relatie na een jaar. Net als Máxima vond Pablo uiteindelijk het grote geluk bij een ander.

Geheim contact?

Toch bleef het stel altijd bevriend. Volgens Rodolfo voelde Pablo zich zelfs een beetje beledigd toen hij geen uitnodiging kreeg voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

Hoe is het contact tussen Máxima en Pablo nu? Volgens weekblad Story hebben de twee nog stééds contact met elkaar. Sterker nog: Máxima heeft volgens het weekblad een geheim account op Instagram waarop ze onder anderen schoonzus Mabel van Oranje als volger heeft. Ook Pablo staat tussen haar volgers. Zou Willem-Alexander op de hoogte zijn van dit ‘geheime’ contact?

Bron: