Vandaag is een grote dag. De ooit zo geliefde knuffelmarokkaan Ali Bouali, rapnaam Ali B. staat voor het hekje in de rechtbank te Haarlem. De rapper wordt verdacht van vier zeer ernstige zedenfeiten, maar hij vindt het zelf allemaal ‘niet eerlijk’.

Ali B. verdenkingen

Het is wellicht goed om eerst te vertellen waar Ali allemaal van verdacht wordt, want dat zijn nogal schokkende dingen.
Het OM (Openbaar Ministerie) verdenkt de rapper van twee aanrandingen en twee verkrachtingen bij in totaal drie vrouwen. Twee vrouwen hebben daadwerkelijk aangifte gedaan. Een van hen is Jill Helena, een voormalig The Voice-kandidate.
Zij beweert dat Ali haar in zijn auto heeft meegenomen, waar ze ‘ontuchtige handelingen’ moest ondergaan. Ze leest vandaag haar slachtofferverklaring voor.
De tweede vrouw die aangifte heeft gedaan, stelt dat Ali haar in augustus 2018 heeft verkracht en aangerand. Dat zou gebeurd zijn tijdens een schrijverskamp in Heiloo.
De derde melding is afkomstig van Ellen ten Damme. Ali zou zich in april 2014 hebben vergrepen aan Ellen. Dit zou gebeurd zijn tijdens de opnames van het programma Ali B en de Muziekkaravaan. Ten Damme bracht alles aan het licht op televisie.

Ali ontkent alles

Ali snapt zelf eigenlijk niet goed wat het probleem is. ”Ik heb nooit een signaal gekregen, achteraf ook niet, dat er iets is gebeurd tegen de zin van iemand.”
Zojuist is de rapper in tranen uitgebarsten tijdens het oplezen van zijn statement. Dat kwam er met horten en stoten uit en Ali moest meermaals stoppen omdat hij te emotioneel werd.
Ali heeft het voornamelijk over zichzelf en welke impact de hele zaak op hem heeft. ”Ik heb 2,5 jaar mijn mond gehouden.”
De rapper verklaart dat hij op gegeven moment heeft gedacht een einde aan zijn leven te maken. ”Ik dacht dat mijn familie beter af zou zijn als ik niet meer besta. De dood voelde warmer dan het leven”, aldus Ali die echter ook breedlachend in Dubai werd gezien.
Aan het eind van de dag horen we de strafeis van het OM.

Bron: