Gisteravond was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm. Kijkers waren tot tranen toe geroerd door de staat van de woning van het arme gezin. Dat kun je namelijk nauwelijks een woning noemen.

Steenrijk, Straatarm

In de uitzending van gisteren zaten het rijke stel Kevin en Alice uit Rijswijk, en de alleenstaande moeder Angelique en haar zoon Kayro.

Traditiegetrouw ruilen de gezinnen een week van woning, maar ook van budget. Kevin en Alice hebben alles goed voor elkaar en kunnen doen waar ze zin in hebben.

Lekker op vakantie, shoppen tot je erbij neer valt en luxueus dineren in chique restaurants. Het leven van Angelique bestaat voornamelijk uit tekorten. Wanneer Kevin en Alice haar woning in Rijswijk betreden, zijn ze ontzettend ontdaan door wat ze aantreffen.

Geen vloer

In het huis blijkt geen vloer te liggen, maar beton. Ook is de kast leeg en leeft het gezin tussen kapotte muren. Kevin is zwaar in shock. ”Als ik naar die kast kijk, schaam ik me eigenlijk ervoor wat ik thuis heb hangen.” Zijn vriendin Alice schrikt ook en zegt:

”Ik voel me echt een verwend nest nu, ik vind het echt heftig. Dat gewoon niet iedereen gelijke kansen heeft. Ik zeg altijd: je kan alles bereiken in het leven wat je wil.” Alice denkt dat dat voor zoon Kayro nog steeds mogelijk is. ”Maar hij heeft zo’n achterstand.”

Alice vindt het verschrikkelijk dat Kayro straks zo hard zijn best zal moeten doen om hier uit te kunnen komen. Wanneer ze een blik werpt op de kamer van de jongen, kan Alice haar tranen niet meer in bedwang houden.

Opknapbeurt

Kevin en Alice besluiten uiteindelijk om moeder Angelique en zoon Kayro te helpen. Ze laten de hele woning opknappen. Je kunt de beelden van de uitzending hieronder bekijken:

Bron: