Het programma Help, Mijn Man Is Klusser staat altijd garant voor flink veel reacties op social media. Soms is het negatief, maar soms hebben kijkers ook medelijden met een koppel. In de uitzending van vanavond waren Fred en Marijke te zien.

Huis vol verborgen gebreken

De twee kochten in de meest zuidelijke provincie van ons land een woning in Maria Alm. Dat deden ze echter in een moeilijke periode en nu zit het gezin met de gebakken peren. Het huis bleek namelijk verborgen gebreken te hebben.
Tot overmaat van ramp kreeg Fred een openhartoperatie, twee hartinfarcten, covid en moest revalideren. Toen Fred op de intensive care lag, deed Marijke de overdracht van het huis. Hun oude onderkomen is verkocht voor een prima bedrag, maar inmiddels hebben de twee geen geld meer over door alle gebreken in het nieuwe huis.

‘Spaarpot van dochter geplunderd’

Marijke: ”Er is gewoon niks meer over. Ik heb 25.000 euro moeten bijlenen van mijn zus, want wij kunnen geen hogere hypotheek meer krijgen. En ik heb het volledige spaarpotje van m’n dochter voor haar studie moeten gebruiken.”
In het spaarpotje zat het geld dat Marijke twintig jaar lang had gespaard. Ontzettend erg allemaal. Marijke is ‘strontmoe’ en schakelt het klusteam van John maar in. Fred is dolblij dat de hulptroepen zijn gearriveerd en gaat samen met zijn vrouw aan de slag in de woonkamer.
Aan het eind van de week zijn de slaap- en de woonkamer nog niet af, maar wel zo goed als. Als John na twee weken komt kijken, ziet hij dat de woonkamer helemaal is aangepakt. Fred is gelukkig ook weer gezond en zijn vrouw Marijke is helemaal uitgerust.

Bron: