Yvonne Coldeweijer deelde eerder vandaag dat Kees van der Spek voor zijn programma Oplichters Aangepakt een naam heeft gebruikt van een journalist van het blad Happinez zónder daar toestemming voor te vragen. Van der Spek reageert nu op deze aantijgingen.

Happinez heeft een advocaat op de productiemaatschappij van Kees afgestuurd. ,,Om ervoor te zorgen dat haar naam en de naam van het blad niet in hun uitzending genoemd zouden worden, met als dreigement dat zij hen anders voor de rechter zouden slepen en een schadevergoeding zouden eisen en een klacht zouden indienen bij de Raad voor de Journalistiek”, meldde Coldeweijer op haar juicekanaal, die de actie van Kees schandalig noemt.

Kees reageert

,,Identiteitsfraude Kees… Kan niet hé”, reageert een volger onder een Instagrambericht van Van der Spek. Kennelijk kan Kees lachen om de aantijgingen. ,,Haha, dat hebben we gewoon in de uitzending gemeld”, reageert hij.

‘Niet liegen!’

Volgens Coldeweijer jokt Kees. ,,Kees, we love you, maar je mag niet liegen. Je hebt niet die meid van Happinez gebeld, wiens naam je hebt gebruikt om een interview met de healer te regelen”, schrijft Coldeweijer. ,,Anders kreeg je ook geen advocaat op je dak. We houden van je werk, maar niet liegen.”

‘Wist nergens vanaf’

Sommige volgers zetten hun vraagtekens bij de aantijgingen. ,,Zou het niet zo zijn dat de journaliste hier wel gewoon in mee had gestemd, maar geschrokken is van de ‘exposure’ van de healer en nu haarzelf op deze manier wilt laten beschermen?”, vraagt iemand aan Coldeweijer. ,,Nee”, antwoordt de juicekoningin. ,,Ik heb een DM gesprek gezien met de healer en het echte meisje en ze wist echt nergens vanaf!”

Bron: