Via zijn advocaat kondigt Joran van der Sloot groot nieuws aan. Hij heeft de echtscheiding aangevraagd met Leidy.

Joran was al sinds 2013 met haar samen en ze kregen ook een kindje. Nu heeft Joran een nieuwe, jongere en mooiere vriendin aan de haak geslagen.

In 2014 gaf Joran het ja-woord aan Leidy Figueroa. Speciaal voor het stel werd er in de Piedrag Gordas-gevangenis een grote ceremonie op touw gezet.

Op dat moment was Leidy zeven maanden zwanger. Hun dochter is ondertussen acht jaar oud en is vernoemd naar de grootmoeder van Joran. Ze luistert naar de naam Dusha Trudie.

Het koppel leerde elkaar destijds kennen doordat Leidy sigaretten en snoep verkocht aan de medegevangenen van Joran. De vrouw mocht hem vervolgens twee keer per week bezoeken.

De advocaat van Joran laat nu weten dat hun relatie al in 2020 in zwaar weer verkeerde. Joran was aan het flirten met een andere dame.

Joran van der Sloot

Het gaat om het 24-jarige model, Eva Pacohuanaco. Zij zou verboden middelen in de gevangenis gesmokkeld hebben. De advocaat vertelt: “Joran had veel vriendinnetjes. Talrijke vrouwen bezochten hem, maar Leidy bleef al die tijd trouw aan hem.”

Dat betekent dus dat Joran overspelig is geweest. De aanvraag voor de scheiding dateert al van een jaar geleden. Nu wordt de procedure pas opgepikt. Joran heeft nu een relatie met de knappe Eva.

Het was de advocaat die Leidy hierover inlichtte. Joran was blijkbaar te laf om het zelf te vertellen.

Leidy reageerde erg boos volgens Maximo Altez. “Hoe kan je zoiets doen?”, vroeg ze naar verluidt. “Jij was de initiatiefnemer van ons huwelijk. Daar had ze deels gelijk in, als ik er zo over nadenk.”

Altez zegt dat vandaag de dag er niet veel vrouwen zijn die Joran bezoeken. De regels in de gevangenis zijn immers heel streng.

“Maar hij schrijft nog altijd veel brieven aan dames en zij sturen hem dan foto’s op. Ook foto’s zonder kleren, ja. Leidy komt haar ex nog altijd bezoeken. Ze houdt van de pijn. Bovendien is ze echt niks zonder Joran. Hij geeft haar iedere maand een fors bedrag.”

Binnenkort zal Peru hem uitleveren aan de Verenigde Staten. Daar moet hij zich verdedigen tegen beschuldigingen in de zaak Natalee Holloway.

In mei 2005 verdween de toen 18-jarige studente spoorloos tijdens haar vakantie in Aruba. Tot op vandaag ontkent hij ook maar iets te maken te hebben met deze zaak.

Bron: