De 70-jarige John uit het Californische Sunol verovert momenteel het internet. Na een indrukwekkende carrière van 42 jaar bij hetzelfde bedrijf vond hij het tijd om met pensioen te gaan.

Pensioen
John had maar liefst 42 jaar lang zijn toewijding aan hetzelfde bedrijf gegeven. Zijn beloning voor deze buitengewone toewijding was echter ongelooflijk teleurstellend.

Zijn werkgever besloot hem te belonen met een barbecuefeestje en een cadeaubon ter waarde van 20 dollar. Een magere beloning voor 42 jaar trouwe dienst!

Een van John’s collega’s, Soniah, keek met verbazing naar deze beloning en besloot er een video over te maken op TikTok. Sindsdien is het verhaal van John viraal gegaan.

Crowdfunding
Nadat honderden mensen hadden gereageerd op de video, startte Soniah een GoFundMe-campagne om geld in te zamelen voor John. Het (niet nader genoemde) bedrijf kreeg veel kritiek te verduren.

Volgens Soniah was John een bijzonder betrouwbare en enthousiaste medewerker. Hij kwam 42 jaar lang dagelijks met de bus naar zijn werk en had nog lang niet met pensioen willen gaan.

“In een tijd waarin jobhoppen steeds populairder wordt bij de jongere generatie, bleef John loyaal. Hij was een waardevolle kracht.”

Op de GoFundMe-pagina schreef ze dat John geen vrouw of kinderen heeft, maar wel een neefje waar hij dol op is.

“Laten we John wat gezelschap bieden of iets om te doen, zodat hij weet dat hij geliefd is,” aldus Sonia op de donatiepagina.

Wereldwijde steun
Het verhaal van Soniah verspreidde zich over de hele wereld, en mensen van over de hele wereld begonnen te doneren.

Monica Cole schreef: “Hey John, ga lekker ontspannen! Maak een reis met je neefje naar Disneyland!”

Benjamin Jones uit Sydney, Australië, haalde een gedicht aan van Dylan Thomas genaamd ‘Do not go gently into that good night’.

Dit ontroerende gedicht moedigt mensen aan om juist aan het einde van hun leven te genieten en te vieren.

De GoFundMe-pagina heeft inmiddels bijna 38.000 euro opgehaald voor John. Op woensdag werd John beheerder van de pagina en kreeg hij toegang tot de donaties. Hij was er stil van.

Bron: