Hij is bekend van radio en tv, heeft een dikke bankrekening, is chronisch goed gehumeurd en heeft meerdere wereldrecords op zijn naam staan. En tóch heeft hij blijkbaar een programma als First Dates VIPS nodig om aan de vrouw te komen. Rara hoe kan dat?
Met Vlemmix!”

Spreken we met de kersverse wereldkampioen applaudisseren?

“Jazeker! Hebben jullie geluisterd?”

Niet de hele vier uur lang, om eerlijk te zijn.

“Nee, dat begrijp ik. Nou, ik moet zeggen, om het te doen viel het me nog alles mee. Ik was er weer eens totaal onvoorbereid aan begonnen, maar ik had nog best een uurtje door kunnen gaan. Het enige lastige was dat ik op een gegeven moment, na een uur of twee non-stop applaudisseren, enorm moest plassen. Dat heb ik uiteindelijk in een emmer gedaan, al klappend. Of tenminste, het meeste kwam in de emmer. Maar zo zit ik in elkaar. Zodra ik weet dat iets op televisie komt, of in dit geval op de radio, dan kan ik alles.”

Zelfs daten.

“Dat sowieso. Ik praat met iedereen. Mannen, vrouwen, desnoods met honden.”

Had je al eens eerder een blind date gehad?

“Niet echt. Ik heb jaren geleden weleens een half jaar lang MSN-contact gehad met een dame uit Rotterdam. Dat was echt leuk, en ze vond mij ook leuk, zei ze, maar toen we maanden later eindelijk afspraken om elkaar te ontmoeten, was ik snel genezen. Er stopte hier een grote bestelbus pal voor m’n oprit en die chauffeur gooit die achterklep open en er komt me daar een rolstoel tevoorschijn! Zo eentje met allerlei toeters en bellen, weet je wel. Daar zat ze in. Ik zag gelijk dat ze geen 36 was, zoals ze op MSN had beweerd. En ze woog ook geen 70 kilo. Ze was eerder 70 jaar oud en woog 136 kilo. Dat is niets geworden. Met een andere griet ben ik later nog eens op date geweest naar de Efteling. Toen ik haar thuis ophaalde bleek dat ze ook haar vier kinderen meenam. Die zagen het interieur van mijn nieuwe auto als een soort kleurplaat. Daarna was ik er wel klaar mee, met dat daten.”

Heb je een bepaald type waar je op valt?

“Welnee. Ik hoef echt geen vrouw met alles erop en eraan. Een paar dikke tieten en een mooie kont is genoeg, haha! Nee, onzin natuurlijk. Zolang je er maar blij van wordt wanneer je iemand aankijkt, dat is genoeg, volgens mij. En ik moet wel iemand hebben die jonger is dan ik. Dat klinkt een beetje fout, maar ik bedoel: ik heb gewoon heel veel energie. Ze moet me wel kunnen bijhouden.”

En werd je blij van José?

“Ja hoor. Het was een leuke, spontane vrouw en een gezellige date. Geen ongemakkelijke stiltes of zo, maar dat is met mij aan tafel sowieso geen risico. Ik lul wel. Ik had me vooral voorgenomen om naar haar te luisteren. Volgens mij is dat wel aardig gelukt. Ik had voor de zekerheid mijn kikker meegenomen, maar die heb ik niet eens nodig gehad.”

Je wat?

“Mijn kikker. Dat is een handpop. Er hoort ook een liedje bij. En een dansje.”

Johan, je bent 61…

“Maak je geen zorgen, ik heb ongetwijfeld een hoop dingen gedaan en gezegd die je op een eerste date beter niet kunt doen en zeggen, maar ik heb niet gezongen.”

En heb je nu dan eindelijk een relatie?

“Ik mag daar nog niet te veel over loslaten, maar laat ik het zo zeggen: ik ben in mijn leven twee keer getrouwd geweest en als ik daar iets van heb geleerd dan is het wel dat een relatie niets voor mij is. Als je met z’n tweeën bent moet je de hele tijd alle aandacht delen.

Daar houd ik niet zo van.”

Bron: