Johan Derksen roept natuurlijk altijd precies wat in hem op komt en dat kan nog weleens botsen met andermans mening. Soms is het zelfs ronduit kwetsend en onnodig maar het maakt wel dat er zoveel mensen naar hem kijken. Je zou het niet zeggen wanneer je die lange haren en snor ziet, maar veel mensen vinden het een verfrissing voor de Nederlandse televisie. Johan is de belichaming van het tegenovergestelde van woke. Over Mark Rutte heeft Derksen vast een hoop geroepen, nu noemt hij de afzwaaiende premier ‘aseksueel’. Vaste gast en huisseksuologe Eveline Stallaert is kwaad.

Dat een vaste VI-gast Derksen tegenspreek gebeurt niet vaak. Stallaert reageert in Story de opmerking van Dekrsen over Rutte: “Dat vind ik totale onzin. Veel mensen denken dat aseksualiteit betekent dat iemand niet van seks houdt.”

Johan Derksen op de strafbank vanwege uitspraak over Mark Rutte!

Stallaert legt uit waarom ze de opmerking van Derksen kwalijk vindt en dat ze hem een standje gaat geven: “Dat is absoluut niet waar. Het is een geaardheid. Die geaardheid houdt in de kern in dat je nooit romantische gevoelens hebt ervaren en geen seksuele aantrekkingskracht tot anderen hebt gevoeld. Ik vind het ontzettend kwalijk dat Rutte dat label opgeplakt heeft gekregen. Dus als ik weer bij VI ben, zal ik Johan dat ook wel even vertellen. Ik neem Johan dat niet kwalijk. Want juist omdat hij dat zegt, en veel mensen zo denken, vind ik het belangrijk dat ik dat uit de wereld kan helpen. Het opent een gesprek.

Ook denkt Stallaert dat Rutte er goed aan doet zijn seksualiteit te verbergen: “Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat hij een intense focus heeft. De liefde of een relatie zorgt voor afleiding, helemaal als er kinderen worden geboren. Dus ik denk dat het feit dat hij op deze manier leeft, dat voor hem heel positief uitpakt. Op die manier geeft hij mensen geen reden voor invulling en blijft het gewoon open, wat het een non-onderwerp maakt. Omdat niemand het weet. Als je er een label aan gaat hangen, wordt het een ding en wordt het een onderwerp van speculatie.” Toen Rutte van bil gegaan is in VI:

Bron: