Johan Derksen vindt het na twee edities van Vandaag Inside Live in de Ziggo Dome in Amsterdam genoeg.

Johan Derksen

Hij is voormalig profvoetballer en is tegenwoordig vooral te zien als sportjournalist en voetbalanalist: Johan Derksen. Johan presenteert al jaren programma’s met collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp. Denk hierbij aan ‘Voetbal International’, ‘Voetbal Inside’ en ‘Veronica Inside’. Nadat Johan een aantal maanden geleden veel in het nieuws was door het ‘kaars-verhaal’, besloten hij en z’n collega’s te stoppen met presenteren. Na een aantal weken van de buis te zijn geweest, kwamen Johan, René en Wilfred terug. Momenteel zijn zij dagelijks te zien op de Nederlandse tv met het programma ‘Vandaag Inside’. In dit programma wordt de actualiteit besproken, in plaats van voetbalnieuws.

“Ik doe niet meer mee”

Johan Derksen vindt het na twee edities van Vandaag Inside Live in de Ziggo Dome in Amsterdam genoeg. Hij doet niet mee aan een eventuele derde editie, zei de tv-analist. “Ik heb het nu twee keer gedaan en het twee keer niet naar m’n zin gehad.” Volgens hem bestaat het succes van Vandaag Inside uit “een klein formatje met mensen die in je nek zitten te hijgen”. “Dat past niet in zo’n grote zaal”, vindt hij. “En ik vind het ook op de rand van hoogmoedswaanzin, om zoiets te doen. Ik zat daar gisteren aan die tafel te kijken en ik waande me in zo’n jaarlijks feest van de middelbare school en dat iedereen een sketchje deed. Dan laat je de mensen 70 euro betalen en dan zing jij met een scheidsrechter die ook niet kan zingen een liedje”, zei Johan tegen presentator Wilfred Genee.

Tijdens de show bespraken ze de hoogte- en dieptepunten van 2023. Ook waren er optredens van onder anderen Danny Vera en Marco Schuitmaker. Een registratie wordt op oudjaarsavond uitgezonden bij SBS6.

Bron: