Johan Derksen heeft bekendgemaakt waarom hij eergisteren niet kwam opdagen bij Vandaag Inside. Hij is namelijk onwel geworden onderweg naar de studio. Zijn darm kwam vast te zitten tussen zijn liesbreuk en dat liep bijna verkeerd af.

Johan Derksen VI

Trouwe kijkers van het razend populaire televisieprogramma hadden donderdag flink de pee in. Niet Johan zat aan tafel, maar Rutger Castricum. Vanzelfsprekend staken de wildste geruchten de kop op. Gisteravond zat hij er gelukkig weer, en gaf tekst en uitleg.
”Ik heb iets heel naars meegemaakt, moet ik eerlijk zeggen.” De 75-jarige analist kampt al jarenlang met een liesbreuk. Tijdens de coronaperiode ging hij naar het ziekenhuis, maar toen was er helaas geen ruimte om de benodigde operatie te ondergaan. Later vroeg een chirurg hem of hij last had van de liesbreuk. Dat was niet zo en Johan moest maar terugkomen als dat wel zo was.

Onwel in de auto

”Wanneer er een darm klem schiet, dat kan, dan ga je op tafel of op bed liggen met je benen wijd en ook weer bij elkaar en dan schiet het weer goed.” Afgelopen donderdag overkwam het Johan, die onwel werd in de auto. ”Je wil niet weten hoe pijn dat doet.”
”Je kunt niet meer zitten en daar kun je ook niks met je benen doen.” Zijn chauffeur raadde hem aan om op de achterbank te gaan liggen. ”Daar heb ik geen ruimte. En ik was al zeiknat van het zweet.”
Toen hij thuiskwam, ging hij wijdbeens in bed liggen. ”Maar dat hielp niet en ik had een pijn in m’n pens jongen. En dan ineens voel je: tjoep. En dan is het over.”

Operatie

Johan beaamt dat hij ontzettend gevaarlijk bezig is. Er kan namelijk een perforatie komen en dan zit er dus een gat in je darm. ”Ik ben hiervoor gewaarschuwd. Het is vervelend. Mensen die een liesbreuk hebben gehad weten wat dat betekent.”
De grote vraag is natuurlijk of Johan nog meer risico wil blijven lopen. Dat is niet het geval. De analist ziet in dat hij zich moet laten helpen. ”Aanstaande dinsdag zit ik bij de dokter.”

Bron: