In vergelijking met zo’n zes maanden geleden is de gezondheid van Rob de Nijs ‘stabiel’. De vrouw van de zanger leeft desalniettemin elke ochtend in angst. Tegen De Telegraaf vertelt Jet waarom ze elke dag zo bang is.

Leeft hij nog wel?

Zoals iedereen inmiddels na 384 artikelen wel weet, heeft Rob de Nijs de ziekte van Parkinson onder de leden. Vorig jaar werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ademhalingsproblemen en longembolieën zijn de geliefde zanger toen bijna fataal geworden.
Inmiddels is hij alweer iets meer dan vier maanden thuis. Jet laat weten dat de ziekte steeds verder gaat. Rob moet de hele dag worden verzorgd. Zijn vrouw leeft in voortdurende angst. ”Voor hetgeen waarvan je weet dat het komen gaat. Elke ochtend als ik wakker word, moet ik naast me kijken of hij nog leeft. Of zijn borstkas nog op en neer gaat.”
Maar ook gedurende de dag checkt Jet regelmatig of Rob nog in leven is. ‘Dan kijk ik vanuit de keuken naar Rob in zijn rolstoel en denk ik: wat zit hij raar. Na een paar stappen zie ik hem ademen, maar dat is toch wel heel erg confronterend. Maar hij ademt nog!”

Leeft nog voor Julius

Rob is door zijn ziekte niet meer zo mobiel als vroeger. Hij was dol op lezen, maar dat kan hij niet meer. Wel is hij dagelijks aan het genieten van documentaires. Volgens Jet vindt haar man documentaires erg leuk om te zien.
De reden dat Rob nog zo aan het bestaan hangt, komt door hun zoontje Julius, die ‘elke ochtend zijn armpjes om hem heen slaat.”

Bron: