Jeanick Leplat (59) zit met de handen in het haar. De Nijmeegse vrouw dacht via Marktplaats een leuke hond te hebben gekocht, maar er valt geen land mee te bezeilen. Het dier bijt, gromt, blaft en gaat totaal door het lind tegen andere mensen.

Hond gekocht

Wanneer je een hondje koopt via Marktplaats, ken je de geschiedenis van het dier natuurlijk niet. Je weet niet hoe hij/zij behandeld is en of er bijvoorbeeld gedragsproblemen zijn. Jeanick kocht de viervoeter via het handelsplatform, maar erg veel plezier geeft het diertje niet.

Het is inmiddels al een paar keer helemaal misgegaan. Casper is onhandelbaar en blijft maar blaffen en bijten. In slechts een paar maanden tijd zijn er al drie mensen gebeten. Het is zelfs zo erg dat de hond gemuilkorfd moet worden bij visite, want anders gaat het weer fout.

Zielig

Baasje Jeanick denkt niet dat de hond een verdorven karakter heeft. Wanneer ze alleen is met Casper, komt het hondje bij haar op schoot liggen. Dat vertelt ze tegen De Gelderlander.

Ze heeft het vermoeden dat de vorige baasjes niet goed zijn geweest voor Casper, waardoor de hond angstig is voor andere mensen. Jeanick denkt dat dat de reden is dat Casper helemaal gek wordt wanneer er andere mensen in de buurt komen.

‘Zo snel mogelijk weg’

Jeanick heeft haar nieuwe hondje in september gekocht via Martkplaats. De eigenaren schreven dat het om een ‘hele lieve’ en probleemloze jack russell zou gaan. Ze wilden er zo snel mogelijk vanaf, omdat ze voor langere tijd weg zouden gaan. En dus werd Jeanick de nieuwe eigenaar.

Casper is inmiddels iets ouder dan een jaar. In de paar maanden dat hij bij zijn nieuwe baasje woont, zijn er al meerdere dingen geprobeerd. Twee hondentrainers hebben tips gegeven, terwijl een dierenarts ook antidepressiva en remmers voor angsten hebben voorgeschreven.

Inslapen?

Niets helpt. Casper is onhandelbaar. De dierenarts en een gedragsdeskunige vinden het een aanrader om Casper gewoon te laten inslapen.

Jeanick wil er (nog) niet aan denken. Volgens een hondenfluisteraar die contact heeft gemaakt met de hond, is het beter om aan traumatheraptie te beginnen.

Maar ja, dat kost nogal wat geld en dat heeft Jeanick niet. Ze moet rondkomen van een WAO-uitkering en heeft daarom nu een crowdfunding opgezet. Hiermee hoopt ze 1.000 euro op te halen zodat de hond traumatherapie kan krijgen. ”Ik wil er alles aan gedaan hebben.”

Als dit uiteindelijk ook niet de oplossing blijkt te zijn, veranderen de zaken. Dan bestaat de kans dat Casper ingeslapen zal worden.

Bron: