De Belgische oud-voetballer en realityster Jean-Marie Pfaff mocht onlangs zeventig kaarsjes uitblazen. In de nieuwste editie van weekblad Party blikt hij terug op 2023, en zoals iedereen weet was het voor hem en zijn familie verre van een mooi jaar.

Hersenbloeding

Het jaar begon met een nachtmerrie. Jean-Marie’s vrouw Carmen werd in mei van dit jaar getroffen door een hersenbloeding. ”We waren net aangekomen op Mallorca voor een korte vakantie”, zo vertelt de oud-doelman. ”Ze heeft daar twee weken in het ziekenhuis gelegen.”
”Drie, vier dagen lag ze op de intensive care.” Daar moest Carmen een zwaar revalidatietraject beginnen. ”Het ging goed, ze mocht naar huis: ik had haar terug, we huilden van blijdschap.”

Overval

Nog maar net thuis sloeg het noodlot wederom toe voor de Belgische televisiefamilie. ”Toen gebeurde die valse en smerige overval. Ongelooflijk laf dat ze een kwetsbare vrouw zo durven toe te takelen”, aldus Jean-Marie die witheet word terwijl hij het vertelt.
”En dat ze de juwelen van onze ouders gewoon hebben meegenomen. Allemaal erfstukken met een emotionele waarde die laten voor onze kinderen en kleinkinderen waren.” Jean-Marie heeft er ook vandaag geen woorden voor, maar telt zijn zegeningen dat hij Carmen nog heeft.

Steun

De kleinkinderen steunen Jean-Marie en Carmen zoveel ze kunnen. De ex-Rode Duivel vertelt hierover: ”Ze leven mee met hun oma. En als we voor iets bellen, komen ze direct opdraven. De ongerustheid blijft, maar we zijn blij dat Carmen er nog is.” Gelukkig is ze aan de beterende hand.
Overigens kwam de keeper zelf ook nog in de lappenmand terecht. In juni dit jaar kwam hij onder een balk en dat leverde hem een flinke jaap op in zijn been. Er waren uiteindelijk twaalf hechtingen voor nodig om de wond te kunnen hechten. Dochter Kelly was er kort over: ”Dat kon er ook nog wel bij.”

Bron: