Voor Jean-Marie Pfaff waren de laatste weken erg moeilijk. De beroemde oud-voetballer en ereburger van Beveren kreeg zijn eigen pop-up museum, maar kende ook een forse tegenslag binnen zijn eigen gezin. De voormalig doelman van de Belgische nationale ploeg geeft een update.

Museum

Bij de opening van het museum kreeg de ex-Rode Duivel hoog bezoek. Niemand minder dan Prins Laurent was gekomen. Hij was enorm onder de indruk. ”Ik wist niet dat Jean-Marie zoveel grote sterren kende uit meerdere sporten zoals tennis en autosport.”
”Ik denk niet dat er vandaag de dag nog zoveel iconen rondlopen zoals Jean-Marie, die even authentiek zijn als hij. Elk stuk dat in het museum hangt heeft zijn waarde, dus het is erg moeilijk een favoriet te kiezen”, aldus de Prins tegenover VRT.”

Gezondheidsproblemen

Hoewel Jean-Marie ontzettend blij is met het museum, heeft hij het moeilijk met de situatie waarin zijn vrouw Carmen verkeert. Zij kreeg vier maanden geleden in het vliegtuig naar Mallorca een hersenbloeding. Afgelopen zomer werd er ook nog eens ingebroken bij het gezin.
Jean-Marie vertelt tegen VRT eerlijk over de situatie zoals die op dit moment is. ”Vier maanden geleden heeft mijn vrouw een hersenbloeding gekregen en daardoor heeft ze natuurlijk niet verder kunnen werken aan deze stukken in het museum. Graag had ze bij de opening geweest, maar op dit moment is dat helaas niet mogelijk.”

Bron: