Een Indonesische man die de religie van de vrede aanhangt kwam twaalf dagen na zijn huwelijk voor een erg nare verrassing te staan. De vrome moslima aan wie hij zijn jawoord had gegeven, blijkt een man die zich voordeed als een vrouw.

Huwelijk

De man (26) leerde ‘Adinda Kanza’ kennen via Instagram. De twee spraken een tijdje met elkaar, waarna er een ontmoeting volgde.

Gedurende een periode van een jaar, spraken de twee meermaals af. De vrouw had zichzelf voortdurend bedekt zodat de man alleen haar gezicht kon zien. De man werd zo verliefd op haar, dat hij een huwelijksaanzoek deed.

Niet veel later stapten de twee in het huwelijksbootje. Dat gebeurde op het eiland Java. De ceremonie was klein, zo meldt De Telegraaf.

Leugen

‘Adinda’ had haar kersverse echtgenoot wijsgemaakt dat haar ouders al een tijdje onder de grond lagen. Ze was naar eigen zeggen een wees. Om die reden konden de ouders zogenaamd niet bij de trouwerij zijn. Wel nam ze vijf gram goud mee naar de bruiloft.

Na het huwelijk wilde de man van bil met zijn vrouw, maar die verzon telkens excuusjes. Ze zou ongesteld zijn, wilde haar nikab niet afdoen en wilde ook niet praten met haar schoonfamilie.

De man vond het verdacht en ging op onderzoek uit. Hij vond uit de ouders van zijn partner gewoon leefden en kwam er ook achter dat ‘Adinda’ zich in 2020 identificeerde als vrouw.

Haar ouders wisten niets van het huwelijk. De politie werd ingeschakeld en die hebben Adinda gearresteerd. Ze bleek namelijk niet alleen te hebben gelogen over haar geslacht, maar was ook voornemers haar schoonfamilie van hun kostbaarheden te beroven.

De man is gedesillusioneerd achtergebleven. Adinda riskeert vier jaar cel.

Bron: