Dat iemand aardig kan zingen, zegt niets over zijn karakter. Of liever háár karakter. Ik heb het namelijk over Glennis Grace. Nederland lijkt deze arrogante talentenjacht-kampioene inmiddels spuugzat. En dít is de reden!

Glennis Grace nam op zestienjarige leeftijd, ze heette toen nog gewoon Glenda Batta, deel aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Ze won, maar timmerde daarna jarenlang aan de weg zonder noemenswaardig succes. Ruim tien jaar later mocht ze Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Het was een fiasco; Glennis kwam niet door de voorronden heen.

Menig ander zou de handdoek in de ring hebben gegooid, maar Glennis bleef geloven in haar eigen zangtalent. Dat werd beloond. Sinds haar deelname aan de Beste Zangers in 2011 wist ze eindelijk weer eens te overtuigen. Nationaal, maar ook internationaal, zo bleek tijdens haar deelname aan America’s Got Talent. Maar op weg naar ‘de top’ is het Glennis kennelijk volledig van het pad geraakt.

Lastig ­persoon
De zangeres, die altijd al wars was van bescheidenheid, kreeg het hoog in de bol. Ze staat bekend als arrogant en gooit telkens haar eigen glazen in. Ook haar management in de VS zag zich genoodzaakt de banden met Glennis te verbreken. Maar dat lag volgens Glennis niet aan haar: ,,In die wereld is een vrouw met een eigen mening niet snel populair. Dan noemen ze je meteen een lastig ­persoon.’’

‘Lastig persoon’ is een understatement. Het heeft er alle schijn van dat Glennis ronduit onuitstaanbaar is. Met als dieptepunt de vechtpartij in de buurtsuper. Zat Glennis daarmee? Het lijkt er niet op, want met zoonlief stond ze later op het podium. Samen zongen ze Don’t Worry About A Thing. Dat was kennelijk lollig bedoeld. Glennis is nu teleurgesteld omdat de gedupeerde supermarktmedewerkers niet met haar in gesprek willen, maar ik snap deze medewerkers wel.

Schaamteloos
Zelf doet de zangeres op Instagram overigens voorkomen alsof zij één en al beschaafdheid is: ,,Ik zeg altijd goedemorgen tegen de eerste persoon die ik tegenkom op straat. Ook al ken ik je niet. Ik vind dat gewoon netjes. Goedemorgen, goedenavond, goedemiddag: weet u nog wat het betekent, mensen? Come on!” Durft Glennis dit te zeggen?! Na alles wat er de afgelopen maanden gebeurd is?

Ik vrees dat deze ‘Lady of Soul’ de carrière waar ze zo hard voor heeft gewerkt eigenhandig de das heeft omgedaan. Maar medelijden is niet op zijn plaats. Wat mij betreft hangt ze de microfoon aan de wilgen en wordt ze weer ‘gewoon’ Glenda Batta. Met het enorme personeelstekort moet een carrièreswitch mogelijk zijn. Probeer het anders eens bij de supermarkt om de hoek, Glenda!

Bron: