In het populaire televisieprogramma ‘Een Huis Vol’ volgen we de levens van gezinnen met veel kinderen. Een van de meest opvallende en geliefde families uit de serie zijn de Jelies.

Het gezin bestaat uit vader Johan, moeder Janneke en maar liefst 9 kinderen, variërend in leeftijd van vier tot en met twintig jaar oud. Het gezin woont in het Overijsselse dorpje Hasselt, maar ze hebben grootse plannen: emigreren naar Spanje.

Het idee om te emigreren is niet nieuw voor de Jelies. Johan en Janneke hebben altijd al de droom gehad om in het buitenland te wonen en hebben hier in het verleden ook al stappen voor ondernomen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een tijdje in Frankrijk gewoond. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur: het warme Spanje.

Maar het emigratieproces is geen gemakkelijke opgave, zeker niet met zo’n groot gezin. Er moet van alles geregeld worden: een huis vinden, de taal leren, werk vinden, enzovoorts. Het gezin is dan ook al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen.

Gelukkig krijgen de Jelies hulp van een Nederlandse makelaar die in Spanje woont en gespecialiseerd is in het begeleiden van gezinnen die willen emigreren.

Samen met hem gaan ze op zoek naar een geschikt huis en leren ze de Spaanse taal. Ook hebben ze al contact gelegd met een Nederlandse school in de buurt van hun nieuwe huis, zodat hun kinderen ook in Spanje goed onderwijs kunnen blijven volgen.

Het is nog niet bekend wanneer de Jelies definitief zullen emigreren naar Spanje, maar het gezin is vastbesloten om deze grote stap te zetten. Het zal een hele verandering zijn om te leven in een ander land met een andere cultuur, maar de Jelies zijn er klaar voor. En wie weet krijgen we in de toekomst nog wel een update van hun avonturen in het zonnige Spanje.

Bron: