Oli London heeft een lange weg afgelegd sinds hij in 2018 de wereld verbijsterde met de mededeling dat hij zich identificeerde als Koreaan. Op dat moment had de 33-jarige ’transraciale’ influencer 64.000 uitgegeven om eruit te zien als een Koreaan, iets meer dan een zesde van de 300.000 aan ‘schadelijke verminkingen’ die hij zichzelf zou aandoen in de zoektocht naar ‘validatie’.

In een paar jaar tijd onderging de influencer met miljoenen volgers op TikTok en Instagram 32 operaties, waaronder neus- en kinoperaties en het afschaven van zijn jukbeenderen. In 2022 knapte er iets in hem en nu, een jaar later, is hij bezig met het detransitiemproces om weer man te worden. Oli is een nieuwe stem geworden in het debat over genderidentiteit en geslachtsverandering en heeft een boek geschreven over zijn eigen genderreis.

Hij heeft echter veel te verduren gehad, waaronder haatcampagnes en doodsbedreigingen van transactivisten die hem willen cancelen. Oli heeft echter duidelijk gemaakt dat hij niet voor het onmiddellijk overgaan tot geslachtsverandering is en dat mensen moeten nadenken voordat ze een dergelijke beslissing nemen.

Hij gelooft dat het normaal is dat mensen hun identiteit onderzoeken, maar dat ze niet door pijnlijke procedures heen moeten gaan voor tijdelijke oplossingen. Sinds hij zijn geloof heeft gevonden, is Oli gelukkiger dan ooit tevoren en leeft hij weer als man.

Bron: