Slaagt Amalia erin om net als haar vader zijn droompartner te vinden? Geluk vinden in de liefde is in koninklijke kringen niet altijd een evidentie. En nu komt er opvallend nieuws naar buiten over Amalia…

Amalia werd eerder al gelinkt aan de Belgische prins Gabriël. Geruchten die nooit bevestigd werden, maar nu blijkt dat een huwelijk altijd geweigerd zou worden. Wat is er aan de hand?

Volgens de Belgische wet is het verboden dat een lid van het Belgisch koningshuis trouwt met een lid van het Nederlands koningshuis. Vanwaar die opvallende wet?

De wet dateert al van 1830 en werd nooit ongedaan gemaakt. De Belgen waren de Nederlandse overheersing beu toen het land werd opgericht in 1830 en de wet kwam er om nooit nog een Oranje aan de macht te laten komen. Maar de tijden zijn ondertussen grondig veranderd. De wet veranderen is echter niet zo eenvoudig… Waarom niet?

Om het decreet te wijzigen is zelfs een wijziging van de Belgische grondwet nodig, en dat is niet vanzelfsprekend. Mocht Amalia ooit verliefd worden op een Belgisch prins (of prinses) dan zou het nog niet vanzelfsprekend zijn om op staatsvlak tot een vergelijk te komen. Toch blijft het tot de mogelijkheden gebeuren.

Onze Oranjes hebben altijd een goede band gehad met de koninklijke familie van België. Zo werd Amalia gespot tijdens een uitje met de Belgische koning Filip en prins Emmanuel, de jongere broer van prins Gabriël. Of er ook sprake is van liefdesgevoelens valt te betwijfelen…

Amalia liet in haar biografie eerder al noteren dat ze vooral op Duitse jongens valt, die zijn ‘galanter’ dan Nederlandse. Over Belgische mannen werd geen woord gerept door Amalia.

Bron: