Hugo de Jonge eist dat de voetbalclubs de coronaregels in de stadions beter gaan handhaven. Dat zei de minister na een gesprek met de voetbalbond.

De Jonge dreigt met maatregelen als er dit weekend geen verbetering is. “Ik wil niet met dreigementen gooien. Dat is niet de manier waarop je met elkaar samenwerkt”, klinkt het.

Na afloop van de ministerraad hamerde de minister nog eens op de regels. “Twee derde van het stadion mag worden gebruikt en het is geplaceerd. Dat betekent met je kont op een stoel zitten. Dat willen we aanstaand weekend echt beter zien dan de afgelopen keren.”

Bij vorige wedstrijden waren een derde van de vakken in een aantal stadions niet in gebruik. De resterende vakken zaten dan afgeladen vol. Daarover zegt de minister: “Geplaceerd moet wel echt geplaceerd zijn.”

De Jonge vervolgt: “Als je met z’n allen op een kluitje gaat staan, is daar geen sprake van. De clubs moeten daarop toezien. We hebben een gesprek met de KNVB gehad en dat gesprek heeft de KNVB weer met de clubs.”

Bron: