Hugo Borst heeft in het ziekenhuis gelegen. Dat laat de fervente Sparta Rotterdam-fans zijn lezers weten in zijn column bij het Algemeen Dagblad.

Nederig

Hugo had ontzettend veel pijn. Hij schrijft: ”Een ziekenhuis maakt nederig. Helemaal als je zelf een bed bezet houdt.”
Hugo Borst met spoed opgenomen in ziekenhuis
”Omtzigt, Caroline en Timmermans zijn ver weg als je pijn hebt. De politiek, de verkiezingen? Die bestaat niet. Voetbal? Wat is dat?”

Veel pijn

Hugo Borst beschrijft zijn misère: ”Het was nacht. Een spoedopname. Op een kamer met wildvreemden – ik beschouwde zoiets als de hel – maar het deerde niet.”
”Wat was toch die pijn? Die pijn moest gedefineerd worden”, aldus Borst die tot in detail vertelt waar hij exact mee kampte.

Galblaas

Na een hele nacht baden in het zweet, kreeg hij de volgende ochtend de uitslag van de echo: ”Een ontstoken galblaas. Dat ding moest eruit.”
”Hoorde ik mezelf dat nou echt zeggen? ‘Houd ik wel gal over, dokter? Ik moet professioneel spuwen, dokter. Zonder gal ben ik brodeloos. Ik kan echt niet zonder gal als columnist. Dat onding moest niet exploderen, dan was Leiden in last.”
”Over de pijn die ik had, wijd ik hier niet uit. Ik geloof niet dat een man de aangewezen sekse is om pijn een cijfer te geven.”
”In het licht van huidig oorlogsleed wordt het helemaal gênant. Aan de andere kant: nooit leed met leed gaan vergelijken.”

Vijf uur later

”In de nacht, vijf uur na de ingreep, at ik al twee boterhammetjes. Een met kaas en een met chocoladevlokken. Kreeg er ook een kop thee bij. De verpleegkundigen waren allemaal geweldig. Lief, geduldig en niet gespeend van (galgen)humor.”

Bron: