We moeten ons allemaal aan de wet houden, ongeacht geslacht, ras, taal, geloof, politieke overtuiging, persoonlijke en sociale omstandigheden. Maar wat nou als een wet zo verouderd is dat deze eigenlijk belachelijk is?

Eric Vekeman is een Belg die met pensioen is, en die altijd een winkelpand onder zijn huis heeft gehad. Nu dat hij de winkel heeft gesloten, zou hij graag een garage willen maken van het winkelpand, maar tot zijn grote verbazing kreeg hij geen toestemming van de gemeente om een garagedeur te laten bouwen. De reden was dat er niets mocht worden veranderd aan het uiterlijk van de façade waarachter de winkel zich bevond.

De gepensioneerde man kwam na de afwijzing van zijn verzoek om een garage te mogen bouwen met een plan b. Hij was niet van plan om de wet te breken en dus besloot hij om een garagedeur te bouwen waarbij het uiterlijk van de façade behouden zou blijven. Het kostte hem wat moeite, maar hij heeft toch zijn doel bereikt en kan zich nu de trotse eigenaar van een garage noemen. In de video zie je hoe het openen van de garagedeur in zijn werking gaat.

Bron: