Peter Gillis verkeert in ongelooflijk zwaar weer. Het wordt de vakantieparkmagnaat tegenwoordig zó lastig gemaakt dat hij zijn parken ‘vrijwillig’ van de hand doet. Onlangs kwam het bericht via Omroep Brabant naar buiten dat de Massa is Kassa-ster ál zijn parken in één klap zou verkopen. Dat bleek echter ietsjes anders te zitten. Peter zou namelijk nog wel eigenaar van de grond willen blijven maar de parken zelf verhuren. De huurder zou dus zelf mogen doen met de parken wat e zelf willen, zelfs het opknappen van de huisjes. Peter moet namelijk steeds meer parken sluiten omdat hij verdacht wordt de parken te gebruiken voor criminele doeleinden. De zogenaamde Bibob-toets wijst dit uit waardoor park Prinsenmeer eerder dit jaar al gesloten is. Vaste bewoners van het park moeten eind dit jaar het park definitief verlaten, zeker nu er een nieuwe eigenaar van het park komt.

Pijnlijke keuze voor Peter Gillis

Mensen met een seizoensplek hebben een mail gehad van de Oostappen Groep: “Hoewel we het inhoudelijk niet eens zijn met de hetze die gevoerd wordt, hebben we de afgelopen periode hard gewerkt aan een oplossing voor u als gast. Dat betekent dat op korte termijn een nieuwe exploitant van het park in overleg zal gaan met de gemeente om het park te heropenen met toestemming van de gemeente. […] We hopen op een vlotte medewerking vanuit de gemeente. Voor de parkeigenaar is het een zwaar verlies, dat hij neemt in het belang van de medewerkers en voor u, de gewaardeerde gasten op het park.” Voor de vaste bewoners van het park lijkt niets gedaan te kunnen worden. De nieuwe exploitant van het park zal hier wellicht zelf over mogen beslissen. Het lijkt er nu in ieder geval op dat Massa is Kassa stopt aangezien Peter uiteindelijk ál zijn parken wegdoet.

Nieuwe carrière?

Het lijkt er dan ook sterk op dat Massa is Kassa een nieuwe vorm moet gaan krijgen. De verwachtingen gaan, na het nieuwe seizoen, dat er een nieuwe inkijk wordt gegeven in het leven van Peter. Wellicht in eerste instantie in de vorm van een documentaire over de problemen die de laatste jaren zijn ontstaan. Maar een nieuwe serie waarin Peter bijvoorbeeld de rest van zijn leven laat zien kan ook mogelijk zijn. Denk aan de restauratie van zijn 5 miljoen euro kostende kasteel. In de tussentijd richt Peter zich op zijn nieuwe carrière in de kledingbranche samen met vriendin Wendy van Hout:

Bron: