Vorige week werd een meisje plotseling wereldberoemd, ze wordt het Hawk Tuah-meisje genoemd. Het gaat om de Amerikaanse Hailey Welch. Vanwege een TikTokker die interviews houdt op straat is dit meisje wereldwijd viraal gegaan. De interviewer vraag waarmee je een man ‘helemaal wild’ kan maken in bed. Het meisje staat de interviewer met een vriendin te woord en heeft een nogal opvallend antwoord. De dame in kwestie zegt: “You gotta give him that ‘Hawk Tuah’ and spit on that thang, you gettin me!?” Het is natuurlijk niet alleen wat ze zegt maar ook hoe ze het zegt waardoor het filmpje viraal gaat. De Amerikanen noemen het accent een ‘Southern-accent’ en de dame zelf is ook nog prachtig om te zien. Het internet is dus verliefd.

Wie ook maar eventjes op het internet zit ziet wel iets van ‘Hawk Tuah’ voorbij komen. Er is al een complete merchandise-lijn opgezet en ze wordt besproken in de grootste shows en podcasts ter wereld, bijvoorbeeld door Joe Rogan. Joe was verbaasd hoe snel deze dame haar gigantische plotselinge bekendheid omgezet heeft in een verdienmodel met haar merchandise. Dat kostte haar maar een paar dagen.

Het Hawk Tuah-meisje is wereldberoemd!

Inmiddels is Hailey ook op Instagram opgedoken en ze zit inmiddels op 40.000 volgers. We zien een hoop foto’s die Hailey heeft geplaatst maar deze zijn allemaal geplaatst nádat ze viraal gegaan is. Mensen vermoeden daarom ook dat Hailey hier wellicht niet zelf achter zit. Toch wordt haar merchandise op dit kanaal gepromoot waardoor ze, of ze het nu is of niet, wel geld aan weet te verdienen:

Bron: