De analisten van Vandaag Inside blikten gisteravond uitgebreid terug op het interview dat NOS-verslaggever Tom Egbers gaf bij Khalid & Sophie. Derksen is van mening dat het allemaal overdreven is, terwijl Hendriks de schaduwkant van deze schandalen probeert te benoemen.

Trial by media
Hendriks is van mening dat de manier waarop over het wangedrag van Jack van Gelder en Tom Egbers wordt bericht een verkeerde afloop zou kunnen hebben: “Ik ben het helemaal eens met Jan Slagter. Die zegt: we draaien door op dit moment. We gaan veel te ver. Want waar doelde hij op: trial by media. Geen open blik meer, geen nuance.”

Uit het leven stapt
Hélène vervolgt: “Die komen zo onder druk te staan dat je niet raar moet staan te kijken dat het een keer fout gaat. En dan heb ik het bijvoorbeeld over iemand die het niet meer ziet zitten en uit het leven stapt. Ik denk dat we daar niet zo heel ver vandaan zitten, en dat vind ik echt heel erg.” Of ze daar concrete aanwijzingen voor heeft wordt verder niet duidelijk.

Niet zitten huilebalken
Derksen denkt dat het wel los loopt: “Dat zou heel tragisch zijn, maar je moet ook wel in deze wereld als je hier loopt – en Tom loopt ook al jaren mee – dan moet je ook een beetje een plaat voor je kop hebben en op de been blijven. Ik heb ook wel eens heel Nederland over me heen gehad, dan ik ga ik toch ook niet zitten huilenbalken.”

De comeback van Egbers
Het is nog niet bekend wanneer Tom Egbers weet terugkeert op televisie, maar hij liet gisteravond bij Khalid & Sophie wel duidelijk weten dat hij zeer zeker een comeback gaat maken: “Ik laat me na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil zetten,” zo besloot hij.

Bron: