Dat de bovenlip van Hazes af en toe krokanter is dan een kipcorn uit de airfryer, dat is niemand ontgaan. De zanger heeft namelijk toegegeven met een koortslip te kampen. Maar hoe komt de nachtegaal eigenlijk aan die akelige soa? Hiervoor moeten we met de tijdmachine terug naar 2014 en stappen we uit in het pittoreske Vinkeveen.

Hier beleven Monique Westenberg en Adré Hazes, toen nog rein en onbevlekt, hun eerste date. “Ik zou wel even wat gaan eten met die snotneus,” schrijft Monique over die bewuste dag. “Stoer als ik was reed ik naar Vinkeveen en daar stond hij op me te wachten. T*ring, wat voelde ik nou?” Geen idee Monique, die kloppende korst in je mondhoek? Maar nee: “Vuurwerk door mijn hele lijf. Meteen. Bij de eerste blik. F*ck!”

Knapperige lippen

Op 20 juni 2014 hadden de torelduiven dus hun eerste afspraakje. Hazes wist Monique vanaf de eerste seconde te betoveren. “Ik werd stil. Ik ja, want ik lul de oren van je kop en heb echt m’n bekkie wel bij me, maar jezus wat werd ik nerveus.” Meissie toch. “Ik had ook nog eens een koortslip, wat me normaal niks interesseert en ik zou toch niet gaan zoenen, maar nu had ik het idee alsof alleen dat ding zichtbaar was.”

Cougar Westenberg

Volgens haar kant van het verhaal werd het alsnog een enorm leuke avond en eindigde deze met een kus. Ze reed naar huis met een legioen aan vlinders in haar maag. “Shit, wat moet ik hier nou mee? Hij is verdomme 16 jaar jonger. Stug stoer blijven doen de weken erna…” Monique zat helemaal in ontkenning. Toch begon haar lidmaatschap bij de cougarclub niet veel later. “Totdat hij voor m’n deur stond: ‘Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben verliefd.’ Mijn benen trilde en ik hoorde mezelf zeggen: ‘Ik ook!'”

In het kleffe verhaal op Instagram sluit ze af door te zeggen dat ze nog steeds diezelfde vlinders voelt. André voelt helaas iets heel anders: “En hij, hij heeft sinds die dag voor de rest van z’n leven last van een koortslip.”

Bron: