Dus de Spaanse en Nederlandse koningshuizen hebben al eeuwenlang een hechte band, maar er is één ding dat alles heeft veranderd… een uitspraak van onze eigen koningin Máxima die Spaans spreekt en Latijns bloed door haar aderen heeft stromen! Ja, je leest het goed, ze heeft het voor elkaar gekregen om de band tussen haar en koningin Letizia compleet te verpesten met een simpele opmerking. Wat heeft ze gezegd? We komen zo bij dat sappige detail.

Maar eerst moeten we het hebben over hoe geweldig Máxima Spanje vindt. Haar eerste ontmoeting met koning Willem-Alexander vond daar plaats, tijdens een feestje in Sevilla. Ze was eigenlijk alleen maar uitgenodigd om foto’s te maken, maar in plaats daarvan kreeg ze een boze jongeman op haar dak toen ze hem per ongeluk fotografeerde. Maar het is oké, want ze hebben diezelfde avond nog de dansvloer onveilig gemaakt. Wie had toen gedacht dat deze Nederlandse plank op een dag haar echtgenoot zou worden?

Maar genoeg over dat, laten we teruggaan naar de koninginnen. Tijdens een officiële reis naar Spanje kreeg Máxima een vraag voorgeschoteld die ze duidelijk niet had zien aankomen. De journalist vroeg of ze prinses Letizia zag als de perfecte vrouw om koningin te worden van Spanje in de toekomst. Máxima’s reactie? “Daar kan ik geen antwoord op geven.” En dat was het. Maar dat was blijkbaar genoeg om heel Spanje in woede te doen ontsteken. Ja, serieus. En Letizia kan blijkbaar nog steeds niet over die opmerking heen komen, waardoor de band tussen de twee koninginnen nog steeds bekoeld is.

Bron: