De onmetelijke schat aan informatie die het internet biedt is een onmisbaar hulpmiddel voor talloze doeleinden.Toch is het misschien juist het feit dat het een bodemloze put van gedeelde kennis is, wat het internet mogelijk de grootste uitvinding van de afgelopen eeuwen maakt.

Het vermogen van het internet

Er is geen onderwerp waar je niet over kunt lezen, geen antwoord dat buiten je bereik ligt als je weet waar je moet zoeken. Mysterieën die decennialang ongrijpbaar zouden zijn gebleven, kunnen nu letterlijk worden opgelost met een paar muisklikken, een paar toetsaanslagen.

In de loop der jaren hebben we online veel oude mythen ontzenuwd zien worden, net zoals we life hacks en handige tips algemene kennis hebben zien worden, terwijl ze vroeger slechts wijsheid waren die door slechts enkelen werd vastgehouden.

Verborgen kennis ontsluierd

Heb je je ooit afgevraagd waarom je ondergoed eruitziet alsof het door een bleekvlek is gekleurd? Als dat zo is, ben je blijkbaar niet alleen, want de vraag wordt online gesteld door vrouwen die antwoorden zoeken.

En antwoorden hebben ze gevonden. Zo blijkt dat deze vlekken absoluut niets te maken hebben met je wasmachine (zoals sommigen hebben gespeculeerd).

Nee, rapporten beweren dat de werkelijke oorzaak van deze “bleekvlekken” het gevolg is van de natuurlijke pH-waarden van de vagina.

Gezondheid en ondergoed

Nu we verder gaan, laten we benadrukken dat dit niets is om je zorgen over te maken. Integendeel, het vinden van voornoemde vlekken in je ondergoed is een gezond teken. Zoals we weten, bepalen pH-waarden de zuurgraad of alkaliteit van een vloeistof of substantie, en volgens een behulpzame post op Twitter:

“Nu iedereen op de hoogte is, is het volkomen normaal om lichtere plekken in het ondergoed van een vrouw te ontdekken als gevolg van de zure aard van de vagina, met een pH-bereik van 3,8-4,5. Dus, ik veronderstel dat het tijd is om het idee van slechte hygiëne los te laten. Sterker nog, een gezonde vagina is er een die de stof kan bleken.”

Dr. Vanessa MacKay, van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, legt uit: “De vagina heeft een zelfreinigend mechanisme door middel van natuurlijke afscheidingen. Het bevat gunstige bacteriën die dienen ter bescherming.”

Volgens de National Institutes of Health varieert de gebruikelijke vaginale pH tussen 3,8 en 5,0, waardoor het matig zuur is in verhouding tot het natuurlijk neutrale pH-niveau van 7.

Dr. MacKay voegt eraan toe dat het voor vrouwen volkomen normaal en gezond is om heldere of witte afscheiding uit hun vagina te hebben, terwijl het verstoren van de natuurlijke balans kan leiden tot infecties.

Bron: