Op 4 februari is Francis (35), bekend van het programma Over Mijn Lijk, overleden aan de gevolgen van een hersentumor en een bloedziekte. Francis heeft eenafscheidsvideo opgenomen, die het nu door het programma op social media is geplaatst.

‘Ik ben er niet meer’

Ze begint de video met de woorden: ”Als jullie dit zien, ben ik er helaas niet meer. Ik neem deze boodschap op om iets door te geven wat het leven wat makkelijker maakt. Wat het voor mij makkelijker maakte.”
Francis roept in de video iedereen op om zijn/haar dromen waar te maken. ”Ga niet wachten en hopen totdat ze uitkomen.” Een paar maanden voordat Francis ziek werd, heeft ze bijvoorbeeld nog een wereldreis gemaakt. Ze is toen negen weken in haar eentje gaan backpacken. Volgens Francis had ze geen betere keuze kunnen maken en ze roept kijkers op hetzelfde te doen.

‘Stel dromen niet uit’

”Veel mensen stellen dromen uit en hopen dat dingen uitkomen. Maar dingen komen niet vanzelf uit, je moet dit zelf waarmaken.” Ook vraagt Francis de kijkers om meer te kijken naar wat je hebt, in plaats van wat je niet hebt in het leven.
Francis geeft aan dat ze vroeger veel gepiekerd heeft. Mensen die dat ook doen wil ze meegeven dat het geen zin heeft om terug te kijken. ”Je kan het sowieso niet meer veranderen, dus het heeft ook geen zin om spijt te hebben.”

Verdrietig

De video zorgt voor tranen bij veel kijkers. Iemand schrijft: ”Het is waar wat ze zegt. We gaan er allemaal vanuit dat we nog tijd zat hebben, terwijl dit niet vanzelfsprekend is. Lieve Francis, rust zacht.” Ook andere volgers zijn duidelijk geraakt door de beelden:

Laten we de nabestaanden van Francis condoleren in de reacties. Deel dit bericht op Facebook, zodat meer mensen het kunnen zien!

Bron: