Programmamaker, presentator en kunstenaar Harry de Winter is dinsdagavond op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Hij was ongeneeslijk ziek en leed aan asbestkanker.

De programmamaker, die doorbrak met het programma Wintertijd, wordt in besloten kring begraven. De Winter woonde samen met actrice Yvonne van Hurk met wie hij twee kinderen Daan en Gila had.

De Winter leefde de afgelopen zes jaar geleden grotendeels terugtrokken uit de tv-wereld, in Amsterdam of zijn vakantiehuis in Spanje. Zijn voornaamste bezigheid was kunst maken. Vaak samen met zijn Van den Hurk , die schildert.

De Winter kwam vorig naar buiten met zijn ziekte. Omroep MAX vroeg hem toen nog één keer een seizoen Wintertijd te maken. In totaal maakte hij bijna tweehonderd aflveringen, met grote namen als Cliff Richard en Salman Rushdie, maar ook met Sylvia Millecam, Arjen Lubach, Harry Mulisch en Youp van ’t Hek.

In de laatste aflevering was hij zelf te gast en is Jeroen Pauw de interviewer. Een muzikale biografie van zijn éígen leven, noemde hij het.

Later meer.

Bron: