Woensdagavond om 21:00 uur speelt Nederland de halve finale van het EK voetbal tegen Engeland. Blijft het droog en kun je de wedstrijd buiten volgen? En welk weer kun je in Dortmund verwachten? Dat lees je in dit artikel.

Vandaag wordt het op veel plaatsen zomers tot tropisch warm met temperaturen van 25 tot 30 graden. Eind van de middag en in de avond volgen echter stevige regen- en onweersbuien waarbij ook kans is op hagel, veel regen in korte tijd en (zeer) zware winstoten. Hiervoor is ook code oranje afgegeven. Meer details lees je in ons weerbericht Nederland.

Woensdag: stuk minder heet dan dinsdag

Morgen is het weerbeeld heel anders. Overdag is er een afwisseling van stapelwolken en zonnige perioden. Landinwaarts kan een stapelwolk uitgroeien tot een (onweers)bui, maar zo stevig als vandaag zijn de buien vandaag zeker niet. Daarbij wordt het 21 tot 24 graden.

Nederland speelt om 21:00 uur de halve finale tegen Engeland en dan wordt het prima weer om de wedstrijd buiten te kijken. Het is overal droog en in heel het land is de zon nog enige tijd te zien. De temperatuur ligt daarbij tussen 16 graden in het noordwesten van het land tot 19 graden in Utrecht, Amersfoort en Enschede. De zuidwestenwind is landwaarts zwak of matig. Direct aan de kust staat een matige tot vrij krachtige wind.

Dortmund: zon, wolken en in de avond waarschijnlijk droog

In Dortmund is het weerbeeld vergelijkbaar. De dag begint met een mix van wolken en opklaringen. Daarna neemt het aandeel stapelwolken toe en in de middag zijn er een aantal (onweers)buien. Als je meeloopt in de oranje parade is het dus handig om een regenjas bij de hand te hebben. De temperatuur stijgt naar 24 graden. Door de hoge luchtvochtigheid kan het drukkend warm aanvoelen.

Die regenjas heb je tijdens de wedstrijd niet nodig. Om 21:00 uur, wanneer de wedstrijd begint, schijnt de zon nog een tijdje en blijft het droog. Daarbij staat er een zwakke zuidwestenwind. De temperatuur ligt rond 20 graden aan het begin van de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd koelt het geleidelijk af. In de nacht liggen de minima rond 16 graden.

https://www.weeronline.nl/regenradar/Dortmund/4109234/?

Bron: