Bridget Maasland zit in schematherapie. De presentatrice loopt wekelijks bij een psychiater vanwege onverwerkt verdriet. ,,Het helpt me enorm.”

Bridget Maasland brengt binnenkort haar eerste boek uit: Hoe word ik 50. ,,Het is geen biografie, maar mijn hele leven komt wel voorbij. Hoe ik ernaar heb gekeken en hoe ik 50 word. Daar horen ook de minder leuke dingen uit mijn leven bij, die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben”, legt Bridget uit in weekblad Weekend.

Schematherapie

De presentatrice noemt het confronterend om daar mee bezig te zijn. ,,Het is sowieso confronterend. Ik zit in schematherapie, loop wekelijks bij een psychiater”, onthult ze. ,,Dat is na het tv-programma De Kist gekomen, dat ik dacht: ik geloof toch wel dat ik hier iets mee moet… Die therapie helpt me enorm.”

Onverwerkt verdriet

Bridget zit in therapie vanwege onverwerkt verdriet. ,,Ik had elf jaar een relatie met mijn eerste vriendje Tijl. Wij zijn nog steeds heel goede vrienden. Zijn moeder stierf in de tijd dat ik met hem ging, ik zat op dat moment aan het bed. De beademing moest gestopt worden en dat werd aan mij gevraagd. Ik was een kind van begin 20, dus dat was een heftig mede-verantwoordelijkheidsgevoel”, legt ze uit. ,,Daarnaast ben ik er één van een tweeling, mijn broertje is doodgeboren. Zo zijn er nog een aantal dingen gebeurd in mijn jeugd. Er zit een bepaald patroon in, het heeft allemaal te maken met verlatingsangst.”

Verlatingsangst

Hoewel Bridget last heeft van verlatingsangst, zit dat haar niet in de weg om een nieuwe liefde te vinden. ,,Ik sta altijd wel open voor een nieuwe liefde. Misschien sta ik er nu wat minder voor open omdat ik momenteel meer met mezelf bezig ben, dat durf ik niet te zeggen. Maar als hij langskomt en ik zie hem, dan is hij welkom.”

 

Bron: