Songfestival-dissonant Joost Klein is spoorloos. De Europapa-Fries reageert nergens meer op. Zelfs een van zijn beste vrienden slaagt er niet in om Joost te pakken te krijgen. Evert Santegoeds vertelt in zijn podcast Strikt Privé wat er aan de hand is.

‘EBU geloofwaardiger’

Evert heeft zich inmiddels achter de EBU geschaard. Hij maakt dit duidelijk met een nog bizarre metafoor en zegt er het volgende over.
”Als ik op vakantie ga en er moeten mensen op mijn kat passen. Vraag ik dan Joost Klein, de stuntkabouter en die blauwe kip om op mijn kat en huis te passen, of die nette meneer van de EBU? En dan kies ik toch voor die nette meneer van de EBU, omdat ik daar net iets meer vertrouwen in heb.”

Joost vermist

Op de cover van de nieuwe Privé is Joost Klein afgebeeld met de handen voor zijn ogen. ”Zo moet hij zich nu ook voelen”, merkt Jordi Versteegden van De Telegraaf op.
Evert: ”Dat zou je denken ja, maar niemand krijgt contact met hem. Een van zijn beste vrienden, Tim Haars, die heeft meegeschreven aan Europapa, kreeg hem ook niet te pakken. Het is allemaal wat zwaar aangekomen denk ik.”

‘Verman je een beetje’

Evert vindt dat Joost zich moet vermannen. ”Je weet waar je aan meegedaan hebt en wat het los kan maken. Je hebt er de afgelopen twee weken van genoten, totdat het misging. En geef daar gewoon je verhaal over. En wat er aan de hand is.”
Het lijkt de Privé-baas verstandig als Joost zijn excuses maakt en gaat redden wat er te redden valt. ”Nu is de Zweedse justitie waarschijnlijk de eerste die gaat laten horen dat hij vervolgd zal gaan worden.” Jordi: ”En dan kan het een pijnlijk staartje krijgen.”

Klacht ingediend

De AVROTROS maakte gisteren bekend een klacht te hebben ingediend tegen alle delegaties. Evert: ”Ja, dan valt het woord onveilig. Daar kan niemand iets mee.”
”Er zijn meer landen die geklaagd hebben. Maarja, het is de grootste tv-show ter wereld. Daar heeft iedereen stress.”

Bron: