Jan Smit is sinds vorig jaar voorzitter van FC Volendam, maar heeft sindsdien al te maken gehad met diverse problemen binnen de club. Het eerste incident ging over een seksuele relatie rond het kampioensfeest en hoewel dat nu opgelost is, heeft Jan zichzelf in de problemen gebracht. Volgens Kees Kwakman, zijn de spelers van FC Volendam woedend op Jan.
Tijdens het kampioensfeest vierden de voetbalprofs van FC Volendam omdat ze na dertien jaar weer terugkeerden naar het hoogste niveau: de Nederlandse Eredivisie. Maar een paar voetballers hadden het iets te bont gemaakt tijdens het feest. Er ging geruchten dat sommige spelers vrouwen hadden verleid tot seksuele handelingen.

Gefilmd

Tegen de wil van de vrouwen in, zouden er beelden gemaakt zijn van de seksuele handelingen. Dit filmpje werd verspreid door heel Volendam. “Ik heb één filmpje gezien,” vertelde Volendammer Kees Kwakman, een van de voetbalanalisten van ESPN, eerder aan Story. “Dat ging om een speler die oraal werd bevredigd en hij heeft het gefilmd. Het was op een toilet, meende ik te zien.”

‘Spelers woest op Jan’

Gelukkig is het incident met de seksuele handelingen en de beelden die zijn gemaakt, inmiddels opgelost. Maar nu zou Jan Smit zichzelf in problemen hebben gebracht. Kees Kwakman vertelde bij het programma ‘NH Radio Sportcafé’ dat een aantal spelers boos zijn op Jan. Volgens Kees heeft een aantal spelers hun ongenoegen geuit over de trainer Wim Jonk en zijn assistenten en Jan zou deze berichten vervolgens aan de trainer hebben laten lezen.

Verraden

De spelers die hatelijke berichtjes over Wim hebben gestuurd, voelen zich verraden door Jan, omdat zij nu een ernstig probleem hebben. Volgens Kees is dat nog niet alles, de berichtjes zouden daarnaast ook heel Volendam rondgaan. De sfeer binnen de club zou daarom opnieuw zorgwekkend zijn. Story nam contact op met het management van Jan en de persvoorlichter van FC Volendam, maar de woordvoerder van FC Volendam wil hier niets over zeggen “Wij gaan nooit in op uitspraken, geruchten of onzin. Wij baseren ons altijd op feiten.”

Bron: