Het rommelt al een tijdje in de familie Hazes. André Hazes en zijn moeder Rachel hebben al een jaar geen contact meer en de situatie lijkt er niet op te verbeteren. In zijn nieuwste documentaire waar elke zaterdag een nieuwe aflevering van te zien is op Videoland blijkt dat de spanning tussen moeder en zoon nog steeds voelbaar is.

Het laatste contactmoment tussen André en Rachel was tijdens het Holland Zingt Hazes-concert afgelopen maart. Hoewel ze elkaar groetten was de sfeer gespannen. André maakte een grap over Rachel en liet weten brandnetels van haar te hebben ontvangen in plaats van bloemen. Dit zorgde voor een hele ongemakkelijk sfeer.

Na deze ontmoeting is het contact volledig verbroken. André’s tante Els Hofland uit haar bezorgdheid over de situatie. Ze kan zich niet voorstellen dat ze geen contact zou hebben met haar eigen kinderen en kleinkinderen. Ze vindt het triest dat André en Rachel nu weer ruzie hebben.

André reflecteert over hun relatie en geeft toe dat hij ooit echt boos was op zijn moeder. Maar nu lijkt het alsof hij de situatie heeft geaccepteerd zoals die is. Hij erkent dat het een situatie is van alles of niets, en momenteel kiest hij voor ‘niets’.

De relatie met Monique Westenberg speelt ook een rol in zijn beslissing. André stelt dat als hij Monique in zijn leven heeft zijn moeder er automatisch niet meer bij is en vice versa.

Bron: