Maxime Meiland blijkt na al die jaren toch wel het minst favoriete lid van de familie Meiland. In eerste instantie draait het natuurlijk allemaal om de markante Martien, de rest is eigenlijk bijzaak. Toch hebben we Erica, Maxime en een beetje Montana leren kennen doordat Martien op de voet gevolgd is. De laatste jaren ergeren steeds meer mensen zich aan de Meilandjes en dan voornamelijk aan Maxime. Maxime lijkt zich namelijk een uitvergroot karakter te hebben aangemeten voor de camera en dat bevalt mensen niet. Ex-huisvriendin Caroline van Eeden besluit in de oudejaarseditie van de Party nog even een boekje open te doen: “Maxime. Ik vind haar een duivel. Zij heeft haar moeder zover gekregen dat ze zijn begonnen met mij eruit te werken. Ze heeft de boel opgestookt. Erica is van nature niet zo. Ik heb haar leren kennen als een pittige tante, maar wel een eerlijke vrouw.”

‘Maxime Meiland is de duivel!’

Caroline vertelt dat het geld en de roem de familieleden heeft veranderd: “Maar Erica heb ik per dag ook zien veranderen. Zij is nu net als Maxime. Door de roem, de aandacht. Wat Maxime betreft, en dat mag je met hele dikke letters in de Party zetten: als ik haar echt een klap had gegeven, dan had ik dat nu eerlijk verteld. Want dit meisje heeft in mijn ogen opvoedkundig een hele harde tik nodig. In ieder geval toen ze 23 was en mij een glas naar mijn hoofd gooide. De snotneus. Ze zei: ‘Doos, hou je mond dicht!’ De tafels gingen omver, die duwde ik om. Een parasol kwam tegen haar arm. Misschien heb ik in al die bewegingen met mijn vinger tegen haar arm gekrast. We stonden neus aan neus tegen elkaar.”

‘Martien en Erica zijn bang voor haar’

Uiteindelijk legt Caroline uit dat zelfs Martien en Erica bang zijn voor dochterlief Maxime Meiland: “Ik heb groene ogen, maar als de echte duivel in mij ontwaakt, dan ga ik niet krabben hoor, dan haal ik echt wel hard uit. Maar dit meisje… Haar eigen ouders zijn bang voor haar, joh. Het is een verschrikkelijke griet! Het is onvoorstelbaar dat zoiets bestaat.” Het is niet de eerste keer dat Caroline naar buiten komt met een bizar verhaal over Maxime. Zou het allemaal waar zijn? Maxime en haar bange ouders:

Bron: