Marieke Derksen heeft een duidelijke boodschap voor iedereen die haar over kinderen vraagt: “Nee, en daar ben ik blij om!” De 44-jarige dochter van Johan Derksen heeft nooit de wens gehad om moeder te worden en staat daar nog altijd volledig achter. “Ik ben opgelucht dat ik nu op een leeftijd ben waarop ik me geen zorgen meer hoef te maken over zwangerschappen. Die boot is gevaren,” verklaart Marieke in een openhartig gesprek met Story. Samen met haar partner met wie ze al jaren samen is deelt ze deze visie wat voor hen beiden een zegen is.

De invloed van haar vader Johan Derksen op haar levenskeuzes kan niet worden ontkend. “Mijn vader heeft me altijd geadviseerd nooit aan kinderen te beginnen. Hij noemde het het domste wat je kunt doen,” herinnert Marieke zich. Ook al was er een moment van ironie toen ze hem herinnerde dat zij zijn kind is Johan hoeft zich geen zorgen te maken over het opa worden, want ook Marieke’s halfzus lijkt geen plannen te hebben om een gezin te starten.

Johan’s tweede dochter Anoeska woont in Londen en heeft een afstandelijke relatie met Marieke. “Er is geen sprake van ruzie tussen ons, en zeker geen harde gevoelens,” verduidelijkt Marieke. De scheiding van Johan en de moeder van Anoeska, slechts een jaar na hun huwelijk heeft duidelijk invloed gehad op de familiedynamiek. Anoeska groeide op bij haar moeder, terwijl Marieke bij haar vader bleef. Dit heeft geresulteerd in twee zeer verschillende levenspaden en een unieke familieband.

Bron: