Terwijl Amalia’s toekomst als troonopvolger in beton gegoten lijkt te zijn, blijft de vraag hangen: wat is het lot van Alexia en Ariane? Alexia, de mysterieuze prinses in de schaduw, wordt verondersteld klaar te staan als reservetroonopvolger, mocht er onverhoopt iets met Amalia gebeuren – al hopen we natuurlijk van niet. Maar wat is er voorbestemd voor Ariane?

In de Weekend lezen we dat Amalia verzekerd van een vorstelijk inkomen zodra ze de achttien bereikt. Naast een riant salaris, ontvangt ze ook een aanzienlijk bedrag voor personeel en kosten. Echter, Amalia heeft in eerste instantie besloten af te zien van deze toelage, vanwege haar overtuiging dat ze nog niet actief bijdraagt aan de monarchie. Maar gelden er andere regels voor haar zussen?

Terwijl Amalia kan rekenen op miljoenen en paleizen, geldt dit niet voor haar zusjes Alexia en Ariane, onthult Weekend. “Voor hen is er niets concreets vastgelegd en dat kan behoorlijk uitdagend zijn”, aldus het tijdschrift. Het probleem is duidelijk…

Alexia en Ariane zullen geen aanspraak kunnen maken op een officiële toelage, maar ze kunnen ook niet zomaar kiezen voor een leven in volledige anonimiteit. Ze blijven prinsessen en zussen van de toekomstige koningin. Eén ding is zeker…

“Ongeacht de omstandigheden zullen ze altijd op de een of andere manier in de schijnwerpers staan, of ze dat nu willen of niet”, meldt Weekend. Terwijl Alexia lijkt te floreren in de aandacht, kan dit minder prettig nieuws zijn voor Ariane, die de voorkeur geeft aan een meer teruggetrokken leven.

Bron: