René van der Gijp houdt de mogelijkheid open dat hij voortijdig afscheid neemt van Vandaag Inside. Ondanks het feit dat hij in mei nog een tweejarig contract tekende, met een optie voor een derde jaar, twijfelt de analist of hij het contract wel volledig zal uitdienen. We kennen allemaal René als de clown van het trio, maar we weten ook dat hij behoorlijk met depressies kan kampen.

Johan heeft zelfs eens gezegd dat René een wrak is zonder zijn antidepressiva, en dat hij dan zijn vrolijke one-man-show niet kan opvoeren. Bovendien zien we René tijdens elke aflevering van Vandaag Inside flink wat glazen wijn wegwerken, en hij geeft zelf toe dat hij thuis ook graag met een glas whisky voor de televisie zit. Het is duidelijk dat René ook te maken heeft met een behoorlijk drankprobleem. Maar wat heeft hij precies tegen John de Mol gezegd?

“Ik heb eerlijk tegen De Mol gezegd toen ik dit contract tekende: ‘Luister, ik weet niet zeker of ik dit vol kan houden’”, onthult Van der Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp. “Laten we gewoon afwachten. Als ik op een gegeven moment zeg: ‘Ik ben er helemaal klaar mee’… dan zegt hij: ‘Dan neem je gewoon twee weken vrij en zetten we iemand anders neer’.” René vindt de sfeer rondom het programma behoorlijk apart. “Het is best vreemd dat ik twaalf maanden lang aan tafel zit met twee mensen die niet echt veel met elkaar hebben. Dat is behoorlijk vreemd. De een komt om 21.20 uur binnen (Genee) en zegt alleen maar ‘hey’ als begroeting, en de ander (Derksen) zegt helemaal niets. Dus dat is best raar”, lacht Van der Gijp.

Toch wil René wel wat blijven doen. “Je moet toch iets doen. Het is niet voor niets dat Kees Jansma, Jack van Gelder en Johan nog aan het werk zijn. Ze moeten er niet aan denken om thuis te zitten en niets te doen. Wat moet je dan in godsnaam doen?”

Bron: