Ron Brandsteder was vorige week vrijdag niet aanwezig op zijn werk bij NPO Radio 5. De 73-jarige presentator presenteert iedere vrijdagavond ‘Ron wacht op de nacht’ waar hij veel vaste luisteraars heeft. De reden van zijn afwezigheid is een week lang onduidelijk geweest, tot hij afgelopen vrijdag weer op zijn plekje zat.

Angela Groothuizen was plots te horen in de radioshow van Brandsteder. De presentatrice liet merken dat ze geen idee had waarom Brandsteder niet aanwezig was. Luisteraars vroegen Groothuizen of de presentator niet gewoon op vakantie was: “Ja, we denken van wel. We weten het eigenlijk niet. We zijn daar niet van op de hoogte gebracht, maar we zijn in elk geval lekker bezig.” Niet veel later gaf Omroep MAX aan dat er iets mis gegaan was met de schema’s. Ex-liefje Patty Brard gelooft daar niets van: “Hier gaat nóóit iets mis met een schema, dus ik geloof het niet…”

Verklaring Ron Brandsteder stelt niet iedereen gerust

Ook Evert Santegoeds heeft zich bemoeid met de afwezigheid van Brandsteder: “Ron is een beetje eigenaardig de laatste tijd. Hij heeft eigenlijk afscheid genomen van alles en iedereen. Hij lijkt een beetje verbitterd. Vrienden van vroeger horen hem niet meer, zien hem niet meer.” Afgelopen vrijdag was Brandsteder weer te horen in zijn show. Brandsteder heeft daar gelijk gereageerd op alle commotie rondom zijn afwezigheid: “Ik wil nog even terugkomen op een hoop consternatie van verleden week. Je zou het ook kunnen noemen ‘ronsternatie’. Het kwam hierop neer: ik had niet zo’n goede dag, ik was een beetje fysiek, was ik ehhh, ik voelde me niet goed. Dat heb ik een dag van tevoren gemeld bij MAX. […] Toen is de communicatie een beetje foutgegaan, want we zijn daar vaag over gebleven en dat gaf voeding aan een hoop geruchten.” Niet iedereen is gerustgesteld met de verklaring van Brandsteder:

Bron: