Jan Smit zou niet alleen een affaire hebben gehad met zijn achtergronddanseres, maar ook met bekende Nederlanders. Op1-presentatrice Welmoed Sijtsma is daar een van. De vonk zou overgeslagen zijn tijdens opnames van het programma De IJzersterkste.

Yvonne Coldeweijer heeft haar pijlen gericht op Volendam. Naast Jan Dulles en Nick Schilder wordt ook Jan Smit niet gespaard. De zanger wordt niet alleen beschuldigd van een affaire met zijn achtergronddanseres, maar ook van affaires met meerdere BN’ers.

Affaire Jan en Welmoed

Een daarvan is Welmoed Sijtsma. De twee deden vier jaar geleden mee aan het programma De IJzersterkste. ,,Welmoed had al honderd jaar verkering met haar high school lover, maar blijkbaar was het vlammetje al een tijdje uitgedoofd”, meldt Coldeweijer op haar juicekanaal. ,,Jan en Welmoed trainden zeer intensief voor het schaatsprogramma, maar ook privé werd er een flinke scheve schaats gereden…”

Vlak daarna kondigde Jan aan dat hij een burn-out heeft. Veelzeggend, vindt Yvonne. ,,En maakte Welmoed het uit met haar vriend…”

Bridget Maasland

Naast Welmoed zou Jan ook vreemdgegaan zijn met Bridget Maasland. ,,Drie keer raden met wie hij jaren geleden stond te tongen op de boulevard van Ibiza na opnames van De Zomer Voorbij? Bridget. Onze Bridget die zichzelf recentelijk op haar moral high horse heeft gehesen, pleurt er zo weer vanaf.”

‘Deed trouwring af’

De zoen op de boulevard zou door verschillende mensen zijn gezien. Vervolgens ging Jan door naar de volgende dame. ,,Jan ging daarna overigens de plaatselijke kroeg in en toen hij daar een andere meid wilde versieren, vertelde de meid hem dat ze al een relatie had. ‘Ik ook’, zei hij, en deed daarna zijn trouwring af”, aldus Coldeweijer. Overigens kwam de zoen met Bridget al eerder naar buiten. Jan heeft de roddel altijd ontkend.

Maan de Steenwinkel

De derde BN’er met wie Jan vreemdgegaan zou zijn, is Maan de Steenwinkel. De affaire zou zelfs gezorgd hebben voor een breuk tussen Jan en Liza. ,,Omdat zij erachter was gekomen dat Jan was vreemdgegaan met Maan. Het hele dorp schijnt dit ook te weten.”

Bron: