Op een gewone woensdagochtend in het bruisende kantoor van Verkoop & Co, een firma berucht om zijn eclectische klantenkring en de soms pittige uitwisselingen, ontvouwde zich een scenario dat de normale kantoorroutine doorbrak.

Baas Pieter, wiens stem bekend staat om zijn vermogen om zelfs de meest afgeleide werknemer bij de les te roepen, gebruikte zijn vocale kracht om de aandacht van de jongste aanwinst van het team te trekken.

Baas: (Met verhoogde stem) “Johnny, kom nu meteen naar mijn kantoor!”

Johnny: “Direct, meneer!”

Eenmaal binnen, trof Johnny de serieuze blik van Pieter aan, een uitdrukking die hij inmiddels had leren interpreteren als voorbode van een ernstige conversatie. Zonder tijd te verspillen, begon Pieter het gesprek:

Baas: “Johnny, ik heb je net zien argumenteren met die klant die ons kantoor heeft verlaten. Ik heb je meer dan eens verteld dat in onze business de klant altijd gelijk heeft. Is dat duidelijk voor jou?”

Johnny: “Zeker, meneer! De klant heeft altijd gelijk.” De volgende vraag van Pieter was voorspelbaar, maar essentieel om het incident te begrijpen.

Baas: “Waar had je dan een meningsverschil over met die klant?” Johnny’s antwoord zou spoedig licht werpen op de kern van het geschil.

Johnny: “De klant beweerde dat mijn baas niet alleen onbekwaam is, maar ook een idioot, meneer!” Er viel een korte, maar duidelijke stilte. Pieter, normaal gesproken nooit om woorden verlegen, leek even zijn gebruikelijke snelheid van reageren te verliezen.

Baas: “Wat een absurditeit. En wat was jouw reactie daarop?” Met een antwoord dat zowel de humor als de ironie van de situatie omvatte, deelde Johnny zijn diplomatieke respons.

Johnny: “Ik heb hem verteld dat hij volkomen gelijk had.” Deze gebeurtenis biedt een perfecte illustratie van hoe rigide bedrijfsregels tot onvoorziene en humoristische scenario’s kunnen leiden. Johnny, hoewel nog onervaren, hield zich strikt aan de gouden regel van de klantenservice, wat resulteerde in een delicate, maar onthullende confrontatie met zijn baas.

Bron: