Er is de laatste tijd veel kritiek op Eva Jinek. De kijkcijfers van haar talkshow zijn namelijk om te janken en daarnaast werkt Eva maar 6 maanden per jaar aan haar talkshow. De rest van het jaar heeft ze vakantie en neemt Beau van Erven Dorens het van haar over. Bizar als je bedenkt hoeveel salaris ze betaald krijgt namelijk 1,2 miljoen euro per jaar. Eva heeft nu net weer vakantie en Beau neemt het stokje nu weer over.

Het ziet er naar uit dat Eva straks ontslagen wordt door RTL als haar contract afloopt. Want waarom voor Eva zoveel geld betalen als je ook Beau, Humberto of Renze neer kan zetten en kunt afwisselen. Qua kijkcijfers scheelt het niks of Eva, Beau of Humberto de talkshow presenteert.

Rob Goosens zei er bij RTL Boulevard het volgende over:

“Bij RTL staan vier personality’s aan het roer van de talkshows, maar nu gaat Beau het dus zes weken overnemen van Eva Jinek en daarna komt Jinek weer zes weken terug. Dan zeg je dus als zender: ze zijn wél uitwisselbaar, terwijl het hele idee van een personality is: je kunt ze niet uitwisselen.”

Maar als Eva wordt ontslagen door RTL is het maar de vraag of ze terecht kan bij de publieke omroep. Want met Op1 is het niet meer zo dat één presentator de talkshow draagt zoals dat vroeger met Jeroen Pauw gebeurde. En qua salaris zou dan maximaal maar 180.000 euro per jaar kunnen verdienen en dat is als je 1,2 miljoen euro gewend bent een hele grote stap achteruit.

Eva zit dus met haar handen in het haar en kan wellicht haar tv-carrière nog redden door tegen RTL te zeggen dat ze bij het krijgen van een nieuw contract bereid is flink salaris in te leveren. Er wordt gefluisterd dat dit minimaal 50% moet zijn en dan overweegt RTL om Eva gewoon aan te houden.

Bron: