Miljoenen kijkers smulden seizoenenlang van Joling & Gordon over de vloer. Maar een terugkeer van het format acht Gerard Joling klein. Als reden noemt hij hun verstoorde werkrelatie en de verslavingsproblematiek van Gordon. „We zijn nooit echt vrienden geweest.”

Gerard Joling was te gast in De 538 ochtendshow waar hij de vraag kreeg of er misschien toch nog een doorstart van Over de vloer in het verschiet lag. Gordons exclusieve Talpa-contract liep begin deze maand af, dus de weg lijkt vrij voor een nieuw tv-avontuur bij RTL waar Gerard al jaren actief is.

Gordon keert binnenkort terug op televisie
Zoals altijd reageert Joling pijnlijk eerlijk. „Ik heb Gordon zelf al drie jaar niet meer gesproken. Ik heb echt geen contact met die man. De reden daarvan weet ik ook niet, maar we zijn natuurlijk nooit echt vrienden geweest.”

Hij ligt nog geregeld dubbel om de fragmenten uit de realityserie die tussen 2005 en 2007 te zien was. Joling deelt nog regelmatig op zijn sociale media hilarische hoogtepunten… Maar achter de schermen was het lang niet altijd even leuk.

Verslaafd

Joling snapt de verwarring. „Het is voor mensen ook niet te begrijpen omdat je zo gigantisch met die man hebt gelachen. Maar als je een beetje eerlijk bent: je moet niet vergeten dat hij tijdens die programma’s echt verslaafd was. Hij is ongelooflijk wispelturig in zijn karakter. Niet alleen tegen mij, maar ook vaak tegen de mensen waar we mee werken. Cameramensen, licht, geluid.”

Lastig

Dat neemt niet weg dat Gerard het vakmanschap van Gordon kan waarderen.„Hij is zo snel en hij is ook erg grappig, dat is zijn talent. Maar hij schiet toch vaak uit de bocht. Ik vind het heel lastig. Ik zeg niet dat het er nooit meer zal komen, maar volgend jaar doe ik gewoon weer The masked singer en Oh, wat een jaar met Chantal en Ruben.”

De Telegraaf heeft Gordon om een reactie gevraagd.

Bron: